• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Izglītības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Izglītības likumā

Turpmāk izglītības programmu paraugus apstiprinās Ministru kabinets. To paredz 15.martā Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Izglītības likumā. Izglītības programmu paraugi būs kā pielikums valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām un valsts izglītības standartiem.

Vadlīnijas un standarti nosaka izglītības programmu mērķus, uzdevumus, obligāto saturu, izglītojamo iegūtās izglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību, un turpmāk izglītības programmu paraugi būs neatņemama sastāvdaļa šiem Ministru kabineta apstiprinātajiem normatīvajiem aktiem. Līdz šim par programmu paraugiem lēma Izglītības un zinātnes ministrija.

Lai veicinātu vidēja termiņa plānošanu, Saeima noteica, ka turpmāk izglītības attīstības pamatnostādnes tiks apstiprinātas nākamajiem septiņiem gadiem, nevis četriem kā līdz šim. Pamatnostādnes septiņiem gadiem apstiprināšanai Saeimā valdība iesniegs laikaposmam no 2014.gada līdz 2020.gadam.

Tāpat Izglītības likums tiek precizēts, nosakot, ka izglītības reģistri – Izglītības iestāžu reģistrs, Izglītības pro­grammu reģistrs un Pedagogu reģistrs – ir Valsts izglītības informācijas sistēmas sastāvdaļa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!