• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Valsts meža dienesta likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējamām izmaiņām pirmsskolas izglītībā

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Valsts meža dienesta likumā

Saeima 15.martā galīgajā lasījumā pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus Valsts meža dienesta likumā par dienesta darba funkcionālajām un strukturālajām izmaiņām.

Likums precizē un papildina normu par Valsts meža dienesta funkcijām atbilstoši faktiskajai situācijai, tostarp Valsts meža dienesta kompetenci meža ugunsdzēsības darbos. Tāpat likums saskaņo likumā lietoto terminoloģiju ar Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Administratīvā procesa likumā lietoto terminoloģiju.

Izmaiņas Valsts meža dienesta struktūrā un funkciju sadalījumā ļaus efektīvāk īstenot meža politiku un samazinās administratīvo slogu meža īpašniekiem un apsaimniekotājiem, norāda likumprojekta autori.

Valsts meža dienestā, realizējot strukturālās un funkcionālās pārmaiņas, ir samazināts lēmumu pieņemšanas līmeņu skaits. Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols iepriekš atbildīgajā komisijā skaidroja, ka dienesta darbs veidots, lai lēmumu pieņemtu tieši tas atbildīgais speciālists, kurš situāciju mežā ir apskatījis klātienē. Tāpat dienestā ir izlīdzināts amatpersonu noslogojums un atalgojums, kā arī uzlabots dienesta tehniskais nodrošinājums.

Optimizācijas rezultātā no darba Valsts meža dienestā atbrīvoti vairāk nekā 100 cilvēku. Tas ir darīts uz tehniskā atbalsta personāla rēķina, praktiski neskarot darbiniekus, kuri reāli strādā mežā. Darbinieku skaita samazinājums ir devis iespēju palielināt algas, tās padarot konkurētspējīgākas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!