• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - Krievijas valdības priekšsēdētājam - Lietuvas premjerministram - par īres likumdošanu - par pasākumiem iekšējā tirgus aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1999., Nr. 167/168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mirkli pirms sākuma, pirms grāmatas un kongresa

Vēl šajā numurā

21.05.1999., Nr. 167/168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— Krievijas valdības priekšsēdētājam

Ministru prezidents Vilis Krištopans 19.maijā nosūtīja apsveikuma vēstuli Krievijas Federācijas valdības priekšsēdētājam Sergejam Stepašinam sakarā ar iecelšanu amatā.

Apsveikuma vēstulē V.Krištopans novēl panākumus S.Stepašinam un izsaka pārliecību, ka viņa iecelšana augstajā Krievijas valdības priekšsēdētāja amatā būs pozitīvs impulss turpmākai attiecību attīstībai starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju un savstarpējās sapratnes stiprināšanai starp abām valstīm.

— Lietuvas premjerministram

Ministru prezidents Vilis Krištopans trešdien, 19.maijā, nosūtījis apsveikumu Lietuvas Republikas premjerministram Rolandam Paksam sakarā ar apstiprināšanu amatā.

"Esmu gandarīts," teikts apsveikumā, "ka Latvijas un Lietuvas attiecības ir dinamiskas un aktīvas. Latvijas valdība ir ieinteresēta nākotnē atbalstīt draudzīgas un savstarpēji atbalstošas attiecības starp Latviju un Lietuvu. Es ticu, ka mūsu valstu kopīgie centieni, kuru pamatā ir vēlēšanās integrēties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās, attīstīsies un pieņemsies spēkā."

— par īres likumdošanu

Ir izveidojusies situācija, ka pašvaldību uzskaitē sastāvošie maznodrošinātie nespēj ne segt īres izdevumus atbrīvotajos un viņiem piedāvātajos dzīvokļos, ne arī segt tiesas ceļā atbrīvoto dzīvokļu īres parādus, tādēļ nepieciešams šādas problēmas risinājums likumdošanas ceļā. Lai izstrādātu mājokļu un īres likumdošanas pilnveidošanas koncepciju un nepieciešamos normatīvo aktu projektus, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iesniegusi Ministru prezidentam rīkojuma projektu darba grupas izveidošanai. Paredzams, ka darba grupu vadīs VARAM parlamentārais sekretārs Normunds Pēterkops. Darba grupai paredzēts izstrādāt nepieciešamos normatīvo aktu projektus, lai sakārtotu likumdošanas normas atbilstoši pašreizējām sabiedriskajām attiecībām, panāktu dzīvojamo māju un dzīvokļa īpašuma kvalitatīvu uzturēšanu un noteiktu atbildības sadalījumu.

Darba grupai rīkojuma projektā paredzēts līdz 30.oktobrim iesniegt Ministru kabinetā mājokļu un īres likumdošanas pilnveidošanas koncepciju un grozījumus esošajos likumdošanas aktos, kā arī nepieciešamo normatīvo aktu projektu izstrādes grafiku.

— par pasākumiem iekšējā tirgus aizsardzībai

Ministru prezidents Vilis Krištopans ir sagatavojis vēstuli Saeimas Prezidijam, kurā aicina Saeimu balsot par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas iesniegto likumprojektu "Par pasākumiem cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai" pirmajā lasījumā 20.maija plenārsēdē, bet likumprojektu izskatīt otrajā un galīgajā lasījumā 27.maijā, kad būs veiktas visas likumā "Par tirgus aizsardzību" paredzētās darbības.

Ministru prezidents pauž viedokli, ka Tautas partijas deputātu iesniegtais likumprojekts, par kuru atzinumu devušas Ārlietu, Ekonomikas un Finansu ministrija, ir pretrunā gan ar nacionālo likumdošanu, gan ar Latvijas starptautiskajām saistībām. Ministrijas principiāli iebildušas pret procedūras neievērošanu, kas minēta likumā "Par iekšējā tirgus aizsardzību", Eiropas līgumā un citos brīvās tirdzniecības līgumos, kā arī GATT līguma XIX pantā un PTO līgumā "Par iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem".

V.Krištopans uzsver, ka valdība ir veikusi visus soļus, lai tirgus aizsardzības pasākumus ieviestu pēc iespējas ātrāk un pēc iespējas atbilstošāk nacionālajai un starptautiskajai likumdošanai. Tikai tā Latvija var sagaidīt partnervalstu izpratni par esošo situāciju Latvijas cūku audzēšanas nozarē un nesaņemt nekavējošus pretpasākumus Latvijas ražotājiem, kas var būt kritiski tām nozarēm, kuras ir atkarīgas no eksporta uz šo pašu partnervalstu stabilajiem un maksātspējīgajiem tirgiem.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!