• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 20. marta noteikumi Nr. 192 "Sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2012., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.193

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr.886 "Noteikumi par institūcijām, kas izsniedz ārvalstīs iegūtās profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības reglamentētajās profesijās"

Vēl šajā numurā

22.03.2012., Nr. 47

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 192

Pieņemts: 20.03.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.192

Rīgā 2012.gada 20.martā (prot. Nr.16 14.§)

Sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nacionālās sporta bāzes statusu"
 6.panta 3.2 daļu un 10.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Izglītības un zinātnes ministrija veic sporta bāzu sākotnējo pārbaudi (turpmāk – sākotnējā pārbaude) un nacionālo sporta bāzu darbības pārbaudi (turpmāk – darbības pārbaude).

2. Sākotnējā pārbaude un darbības pārbaude (turpmāk kopā – pārbaude) ietver pasākumu kopumu, kas nodrošina iespēju izvērtēt sporta bāzes atbilstību likuma "Par nacionālās sporta bāzes statusu" 5.pantā minētajiem nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem (turpmāk – statusa piešķiršanas nosacījumi).

3. Pārbaudes ietvaros pārbauda un novērtē:

3.1. sporta bāzes vispārējo vizuālo stāvokli;

3.2. dokumentāciju, kas saistīta ar sporta bāzes darbību;

3.3. sporta bāzes darbību sporta jomā;

3.4. sporta bāzes tehniskā un funkcionālā stāvokļa atbilstību normatīvo aktu prasībām, tai skaitā nekustamā īpašuma sastāvā esošo būvju piemērotību un izmantošanu sporta vajadzībām;

3.5. sporta bāzes atbilstību ekspluatācijas drošības, ugunsdrošības, civilās aizsardzības, darba drošības un higiēnas normu prasībām.

4. Darbības pārbaudes ir kārtējās un ārpuskārtas.

5. Kārtējo darbības pārbaužu skaitu nosaka saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātu nacionālo sporta bāzu darbības pārbaužu plānu.

6. Ārpuskārtas darbības pārbaudes veic, lai pārbaudītu saņemto informāciju par iespējamu nacionālās sporta bāzes neatbilstību statusa piešķiršanas nosacījumiem.

7. Ja atbildīgā uzraudzības institūcija pēdējā kalendāra gada laikā nav veikusi pārbaudi pēc savas iniciatīvas, Izglītības un zinātnes ministrija pārbaudē var iesaistīt:

7.1. to valsts institūciju norīkotus pārstāvjus, kuru kompetencē ir būvju tehniskā un funkcionālā stāvokļa atbilstības novērtēšana, kā arī ekspluatācijas drošības, ugunsdrošības, civilās aizsardzības, darba drošības un higiēnas normu prasību uzraudzība;

7.2. tās pašvaldības norīkotus atbildīgo uzraudzības institūciju pārstāvjus, kuras administratīvajā teritorijā atrodas nekustamais īpašums (vai tā daļa), kas veido sporta bāzi;

7.3. biedrības "Latvijas Sporta federāciju padome" norīkotus Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītu sporta federāciju pārstāvjus.

8. Izglītības un zinātnes ministrijai ir tiesības pārbaudē pieaicināt attiecīgās jomas ekspertus.

9. Sporta bāzes īpašnieks vai nacionālās sporta bāzes valdītājs (turpmāk – sporta bāzes īpašnieks):

9.1. nodrošina pilnvarotas personas klātbūtni sporta bāzē pārbaudes laikā;

9.2. pārbaudes veikšanas laikā nodrošina pārbaudē iesaistīto institūciju pārstāvjiem darbam piemērotus apstākļus;

9.3. pārbaudē iesaistīto institūciju pārstāvjiem viņu noteiktajā kārtībā un termiņā iesniedz visus ar pārbaudi saistītos dokumentus, kā arī visu ar pārbaudi saistīto informāciju un paskaidrojumus.

10. Sporta bāzes atbilstības novērtējumu, ņemot vērā statusa piešķiršanas nosacījumus, atbilstoši kompetencei sagatavo un Izglītības un zinātnes ministrijai iesniedz katra pārbaudē iesaistītā institūcija.

11. Pēc šo noteikumu 3.punktā minētās pārbaudes Izglītības un zinātnes ministrija pārbaudē konstatētās faktiskās situācijas atbilstību statusa piešķiršanas nosacījumiem (pārbaudes rezultātu) iekļauj noslēguma ziņojumā, ņemot vērā pārbaudē iesaistīto institūciju atbilstības novērtējumus.

12. Izglītības un zinātnes ministrija noslēguma ziņojumu par sākotnējo pārbaudi iesniedz Latvijas Nacionālajā sporta padomē atzinuma sniegšanai par sporta bāzes atbilstību nacionālās sporta bāzes statusam un nosūta to sporta bāzes īpašniekam.

13. Katra darbības pārbaudē iesaistītā institūcija atbilstoši kompetencei sagatavo nacionālās sporta bāzes atbilstības novērtējumu, ņemot vērā statusa piešķiršanas nosacījumus, kā arī norāda konstatētos pārkāpumus un to novēršanas termiņus. Nacionālās sporta bāzes atbilstības novērtējumu katra darbības pārbaudē iesaistītā institūcija iesniedz nacionālās sporta bāzes īpašniekam un Izglītības un zinātnes ministrijai.

14. Izglītības un zinātnes ministrija darbības pārbaudes rezultātus ietver noslēguma ziņojumā. Noslēguma ziņojumu Izglītības un zinātnes ministrija sagatavo, ņemot vērā pārbaudē iesaistīto institūciju atbilstības novērtējumus.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta noteikumus Nr.747 "Noteikumi par nacionālo sporta bāzu darbības pārbaudes kārtību un tajā iesaistāmajām institūcijām" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 128.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!