• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts pārvaldes cilvēkresursu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2012., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par energoefektīvāku auto izvēli valsts pārvaldē

Vēl šajā numurā

22.03.2012., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts pārvaldes cilvēkresursu politiku

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izveidojis Valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības padomi. Tās mērķis ir izstrādāt vienotu politiku šajā jautājumā un risināt aktuālas cilvēkresursu problēmas valsts iestādēs.

Padomes vadītāja, Valsts kancelejas Valsts pārvaldes attīstības departamenta vadītāja Eva Upīte uzskata: “Pēdējos pāris gados par nopietnu problēmu kļuvusi valsts iestāžu darbinieku aizplūšana, ko lielākoties izraisījis atalgojuma un nodarbināto skaita samazinājums, pieaugošā darba slodze un motivācijas trūkums. Lai Latvija spētu kvalitatīvi nodrošināt prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, mums nepieciešami motivēti, zinoši un uz rezultātu vērsti valsts pārvaldes iestāžu darbinieki.”

Viņa norāda, ka pēdējā gada laikā no darbu valsts pārvaldē atstājušajiem cilvēkiem, 17% bijuši dažādu līmeņu vadītāji. Pašlaik ministrijās ir ap tūkstoti dažādu speciālistu amatu vakanču. “Valsts pārvaldi pamet profesionāli darbinieki, kas raisa bažas par to, vai spēsim sasniegt mērķi – maza un profesionāla valsts pārvalde.”

Jaunizveidotajai darba grupai līdz 1.maijam jāizstrādā attīstības plānošanas dokumenta projekts par valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstību. Tam jāsniedz risinājums civildienesta sistēmas attīstībai, valsts pārvaldē nodarbināto kompetences paaugstināšanai, kā arī darba samaksas un motivācijas sistēmas pilnveidošanai.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!