• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par darba vietu skaitu: fakti, tendences, prognozes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2012., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par pāreju uz vasaras laiku

Vēl šajā numurā

23.03.2012., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba vietu skaitu: fakti, tendences, prognozes

Ekonomisko aktivitāšu pieaugums kopumā ir atstājis labvēlīgu ietekmi uz darba tirgus pieprasījumu 2011.gadā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes sniegto informāciju par aizņemtajām un brīvajām darba vietām, kopējais darba vietu skaits 2011.gada nogalē, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu, ir palielinājies par aptuveni 31,5 tūkstošiem jeb 4%.

Ņemot vērā salīdzinoši augsto bezdarbu, lielākā daļa no jaunām darba vietām (30,9 tūkstoši) ir veiksmīgi aizpildītas un vakanču skaits atbilstošajā laika posmā ir palielinājies tikai par 0,5 tūkstošiem.

Lielākais jauno darba vietu pieaugums ir bijis privātajā sektorā – 29,7 tūkstoši jeb aptuveni 95% no kopējā jauno darba vietu skaita. Vienlaikus tikai 1,8 tūkstošiem darba vietu pieaugums ir bijis sabiedriskajā sektorā, kas skaidrojams ar sabiedriskā sektora efektivizācijas pasākumu turpināšanos un pastāvošajiem ierobežojumiem atalgojuma fondos. Tautsaimniecības nozaru griezumā būtiskākais pienesums jaunu darba vietu veidošanā ir bijis apstrādes rūpniecībai (6,3 tūkstoši darba vietu), būvniecībai (6,3 tūkstoši darba vietu), profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu nozarei (3,7 tūkstoši darba vietu) un informācijas un komunikāciju pakalpojumu nozarei (2,7 tūkstoši darba vietu).

Sagaidāms, ka pieaugums turpināsies arī 2012.gada pirmajā pusē, ko lielā mērā noteiks 2011.gada pozitīvā inerce. Savukārt gada otrajā pusē līdz ar ekonomikas pieauguma tempa pakāpenisku palēnināšanos arī darba vietu pieaugums kļūs mērenāks.

 

Ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!