• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Ventspils teritorijas plānojuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2012., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Lietuvā

Vēl šajā numurā

23.03.2012., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Ventspils teritorijas plānojuma grozījumiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vairākkārt saņēmusi sūdzības (pēdējo no tiem ar saviem parakstiem apliecinājuši vairāk nekā 1300 iedzīvotāju) par Ventspils teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem. Iebildumi saistīti ar iespējamu liela meža masīva izciršanu Ventspils brīvostā, kas plānojuma grozījumos noteikta par ostas apbūves teritoriju. Ministrs devis laiku – desmit darbdienas, lai pilsētas dome iesniegtu gan teritorijas plānojuma grozījumus, gan to skaidrojumus.

Ventspils iedzīvotāju sūdzībā norādīts, ka plānojuma grozījumi paredz vērienīgas Ventspils pilsētas mežu zemes pārveidot par rūpniecisku teritoriju, tādējādi būtiski un nepamatoti samazinot zaļo zonu pilsētā. Turklāt joprojām nav apgūtas spēkā esošajā plānojumā noteiktās vairāku simtu hektāru lielās rūpnieciskās un ostu termināļu teritorijas.

Neņemot vērā iedzīvotāju iebildumus, Ventspils pilsētas dome 16.martā apstiprināja teritorijas plānojuma grozījumus. Lai gan Teritorijas attīstības plānošanas likums jau paredz, ka pašvaldības lēmums par saistošo noteikumu apstiprināšanu tiek nosūtīts saskaņošanai VARAM, ministrs uzskata: lai paātrinātu iedzīvotāju sūdzību izskatīšanu un objektīvi izvērtētu pašvaldības pieņemto grozījumu likumību, nepieciešama tūlītēja rīcība.

20.martā nosūtītajā pieprasījumā Ventspils pilsētas domei dots desmit darbdienu termiņš, kurā VARAM jāiesniedz teritorijas plānojuma grozījumi un pārskats par to izstrādi, kā arī visi sabiedrisko apspriešanu materiāli. Pēc šo dokumentu saņemšanas VARAM divu nedēļu laikā izvērtēs, vai teritorijas plānojuma grozījumi izstrādāti, ievērojot normatīvajos aktos noteikto procedūru, īpašu uzmanību pievēršot tam, vai pašvaldība, pieņemot attiecīgo lēmumu, pienācīgi izvērtējusi sabiedrības viedokli un sniegusi argumentētu pamatojumu iedzīvotāju iebildumu noraidīšanai.

Gadījumā, ja tiks konstatēti būtiski pārkāpumi, ministrs lems par rīkojuma izdošanu par pašvaldības pieņemtā lēmuma vai tā daļas apturēšanu.

 

Inese Auniņa, ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!