• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2012.gada 15.marta sēdes stenogramma (nobeigums) . Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2012., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Vēl šajā numurā

27.03.2012., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2012.gada 15.marta sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogrammas nobeigums. Sākums – Saeimas materiālu 19.laidienā ("LV", Nr.47, 22.03.2012.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Cienījamie kolēģi! Pulkstenis ir 11.00. Turpinām Saeimas 15.marta sēdi.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Irina Cvetkova.

I.Cvetkova (SC).

Godātie kolēģi! Strādājam ar dokumentu Nr.163.

Saeimas Juridiskā komisija kārtējā sēdē ir izskatījusi un atbalstījusi likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” trešajam lasījumam.

Bija saņemti 11 priekšlikumi.

1.priekšlikums ir tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums par papildinājumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 2. – arī tieslietu ministra priekšlikums, kas paredz papildināt attiecīgo likuma panta daļu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 3. – arī tieslietu ministra priekšlikums par papildinājumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 4. – tieslietu ministra priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 5. – tieslietu ministra priekšlikums par papildinājumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 6. ir Juridiskās komisijas priekšlikums par papildinājumiem attiecīgajā pantā. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. Arī 7. ir Juridiskās komisijas priekšlikums par papildinājumiem attiecīgajā pantā. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 8.priekšlikums ir Juridiskās komisijas priekšlikums par papildinājumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 9. – Juridiskās komisijas priekšlikums par papildinājumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. 10. – Finanšu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums par likumprojekta panta izteikšanu citā redakcijā. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. Un 11. – Juridiskās komisijas priekšlikums par likuma spēkā stāšanos. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Cvetkova. Saeimas Juridiskās komisijas vārdā es aicinu atbalstīt minēto likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Civilprocesa likumā” atbalstīšanu trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret un atturas – nav. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Iesniegumu likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (SC).

Cienījamie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu Nr.33/Lp11 – „Grozījumi Iesniegumu likumā”.

Saņemti uz trešo lasījumu ir 8 priekšlikumi.

1. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Klāva Olšteina priekšlikums, kurš ļoti uzlabo likuma redakciju. Daļēji atbalstīts un iekļauts 2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātei Danai Reizniecei-Ozolai.

D.Reizniece-Ozola (ZZS).

Godātie kolēģi! Es tiešām lūgtu atbalstīt šo priekšlikumu, kas ir profesionāli sagatavots, nevis nākamo – komisijas priekšlikumu. Un paskaidrošu – kādēļ.

E-vide tiešām ieņems aizvien lielāku lomu ne tikai mūsu ikdienā, bet arī valsts pārvaldē. Un tādēļ uzskatu, ka šī joma ir jāsakārto.

Kāda ir atšķirība starp šiem diviem priekšlikumiem? Parlamentārā sekretāra Olšteina kunga priekšlikums nosaka, ka iesniegumus valsts iestādēs var iesniegt tikai ar drošu elektronisko parakstu vai citu kvalificētu autentifikācijas rīku. Un šī ir tā būtiskā atšķirība, kas atšķir šo priekšlikumu no nākamā. Minēšu piemēru. Ja es vēlos iesniegt kādu iesniegumu valsts iestādē, tad šī valsts iestāde parasti vēlas pārliecināties, ka tā esmu tiešām es, kas šo iesniegumu raksta. Un otra lieta, ka, personiski parakstot šo iesniegumu, es izsaku savu gribu, ka es tiešām šo iesniegumu vēlos iesniegt. Tas ir izdevīgi gan valsts iestādei, gan arī man pēc tam, ja es vēlos aizstāvēt savas personiskās tiesības.

Tas, ko mēs paredzam ar 2.priekšlikumu, ļaujot iesniegt iesniegumus, arī izmantojot portālu www.latvija.lv, – tas nosaka, ka personas identitāte tiešām tiek pārbaudīta (nu, kā reālajā dzīvē – es parādītu savu pasi, un jūs redzētu, ka tā tiešām esmu es). Bet šinī situācijā netiek pieņemta personas gribas izteikšana. Un kādēļ ir šī atšķirība starp reālo dzīvi, atļaušos tā teikt, un e-vidi? Manuprāt, tā ir jānovērš. Un, pirms šādu priekšlikumu vispār iegrozīt šajā likumā, uzskatu, ka ir jāpieņem elektroniskās autentifikācijas likums, kurš nosaka, kas valstī ir kvalificēta identifikācijas noteikšana.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Lolitai Čigānei.

L.Čigāne (VIENOTĪBA).

Cienījamie kolēģi! Ir tā, ka Iesniegumu likums ne tikai regulē kārtību, kādā valsts pārvaldei sazināties ar iedzīvotājiem, bet tas zināmā mērā ir arī tāda kā rokasgrāmata, instrukcija, kā cilvēkam, kas valsts pārvaldei grib uzdot kādu jautājumu, to izdarīt. Un, atbalstot šo priekšlikumu, mēs atbalstām to, ka mēs informējam iedzīvotājus par tāda portāla kā www.latvija.lv eksistenci, kurā jau šobrīd notiek ļoti konkrētas darbības, kas ir pārbaudāmas, kur ir iespējama lietotāja autentifikācija.

Portālā www.latvija.lv šobrīd ir iespējams reģistrēties gan studijām augstskolās, gan arī deklarēt dzīvesvietu, gan ir arī citas iespējas. Tātad, lielā mērā dodot iedzīvotājiem iespēju lietot portālu www.latvija.lv saziņai ar valsts pārvaldi, mēs lielā mērā nostiprinām e-pārvaldes principus, lai gan, protams, pilnā mērā ieviest valstī e-pārvaldi šobrīd – to darīt mēs vēl neesam gatavi un neizdarīsim.

Kas ir būtiski? Būtiski ir tas, ka iedzīvotājiem būs iespēja šajā portālā www.latvija.lv sekot līdzi tam, kas notiek ar viņu iesniegumiem, redzēt šo procesu, sagaidīt atbildi. Tādā veidā iedzīvotājiem tiek dota pārskatāma iespēja saprast, kas notiek ar viņu konkrēto jautājumu.

Komisijā mums ir bijušas vairākas diskusijas ar www.latvija.lv uzturētājiem un veidotājiem, un viņi komisijā ir apliecinājuši, ka līdz 1.septembrim šajā portālā būs atrasts risinājums, kas tad varēs arī attiecīgi sākt darboties.

Tāpēc, kolēģi, es lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu, jo tas patiešām atvieglo iedzīvotāju saziņu ar valsts pārvaldi un arī, protams, nodrošina mūsu pāreju uz kopējiem e-risinājumiem saziņā ar valsts pārvaldi un valsts pārvaldes darbā.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Sergejam Dolgopolovam.

S.Dolgopolovs (SC).

Cienījamie kolēģi! Šis priekšlikums, par kuru aicinu balsot atsevišķi, ir vārds vārdā iekļauts komisijas priekšlikumā. Vārds vārdā!

Vienīgā atšķirība ir tā, ka klāt ir nākusi tā pozīcija, kura saucas portāls www.latvija.lv. Tas neizslēdz 1. un papildina ar 2. Tāpēc es domāju, ka šinī gadījumā 1.priekšlikums nav balsojams un mēs varam runāt tikai par 2.priekšlikumu – pieņemt to vai noraidīt.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Ja tiek pieprasīts balsojums, tad ir balsojams šis priekšlikums...

S.Dolgopolovs. Es nezinu, vai...

Sēdes vadītāja. Nē, pēc Kārtības ruļļa ir balsojams... jā, bet mums vēl turpinās debates. Paldies, Dolgopolova kungs!

Mums vēl debatēs ir pieteicies...

S.Dolgopolovs. Ejam tālāk?

Sēdes vadītāja. Nē, mums ir vēl debatēs pieteicies... Turpinās debates.

Vārds deputātam Klāvam Olšteinam.

K.Olšteins (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Šī nu ir tā reize, kad izskatāmajā jautājumā, runājot par vienu vai par otru scenāriju, mēs mēģinām izmantot tās pašas iepriekš jau tik daudz kritizētās lietas – mēs likumā minam kādu konkrētu nosaukumu, un šinī reizē tas ir portāls www.latvija.lv. Skaidrs, nevienam nav noslēpums, ka šodien par IT nozari valstī ir aktīva cīņa, kurš tad būs galvenais IT administrators – vai tā būs Satiksmes ministrija vai tā būs Vides un reģionālās attīstības ministrija. Bet šeit īsti nav stāsts par to, jo šeit jautājuma būtība ir tāda, kādā veidā nodrošināt šo autorizāciju. Un te nav runa par to, ka vajadzētu noteikt privileģētu statusu portālam www.latvija.lv, bet runa ir par to, ka vajadzētu nodrošināt šo autorizāciju.

Un tāpēc arī es aicinātu atbalstīt manu priekšlikumu, neparedzot vēl iekavās virkni portālu – www.latvija.lv... Tur vēl var būt kāds portāls lv, bet vienkārši pateikt, ka tādā veidā mēs autorizēsimies iespējami visā elektroniskajā vidē, kur var darboties, pēc tam arī pieņemot likumu, ko minēja kolēģe Dana Reizniece-Ozola. Tā ka, es domāju, šeit nevajadzētu skaldīt matus, bet atbalstīt manu kā Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikumu un nākotnē radīt tādu vidi, ka visos portālos būtu iespēja autorizēties.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Tātad ir jābalso par 1. – Olšteina priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Klāva Olšteina iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 16, pret – 56, atturas – 17. Priekšlikums nav atbalstīts.

Vai ir prasīts balsot arī par 2.priekšlikumu? Vai deputāti pieprasa balsojumu par 2.priekšlikumu? Ā...

Uzsākam debates par 2.priekšlikumu. Lūdzu!

D.Reizniece-Ozola (ZZS).

Es tomēr vēlējos dot vēl papildu informāciju, kas ir svarīga, kad mēs nodrošinām šo elektronisko autorizāciju. Un neatkarīgi no tā, vai tas ir portāls www.latvija.lv vai kāds cits portāls, vai valsts iestāde, pa tiešo pieņemot iesniegumu... Te ir vairākas lietas, kas ir būtiski jāievēro, gan iesniedzot iesniegumu, gan saņemot to.

Pirmkārt, ir jānodrošina dokumenta nemainīgums, lai es esmu pārliecināta, ka manu dokumentu nevienā brīdī nevarēs kāds pamainīt un valsts iestāde tiešām to arī saņems tādā formātā, kādā esmu iesniegusi.

Otrkārt, jānodrošina, lai šo iesniegumu un tā parakstīšanu varētu kontrolēt tikai es, nevis kāda trešā persona vēl no malas.

Un, treškārt, jānodrošina, lai man un vēl jo vairāk valstij būtu pārliecība, ka šis iesniegums ir apstiprināts ar kvalificētu sertifikātu un laika zīmogu, kas dod iespēju redzēt, kas un kad to ir parakstījis.

Šobrīd portāls www.latvija.lv šādas iespējas nepiedāvā. Kolēģe Čigānes kundze sacīja, ka līdz 1.septembrim šādi risinājumi varētu, iespējams, būt. Par to arī nav vēl precīzas informācijas, vai tādi būs. Līdz ar to es aicinu neatbalstīt šo priekšlikumu, nosakot konkrētu portālu, kurā šo iesniegumu iesniegt, jo tas nenodrošina, manuprāt, vajadzīgo drošības līmeni.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Rasmai Kārkliņai.

R.Kārkliņa (VIENOTĪBA).

Cienījamie kolēģi! Mēs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā par šo jautājumu esam ļoti bieži un plaši diskutējuši, un pie mums no dažādām iestādēm, ieskaitot portālu www.latvija.lv, bija pārstāvji, kas mums pārliecinoši parādīja savas iestrādes un darbības plānu, kas liecina par to, ka viņi patiešām līdz 1.septembrim portālu izveidos tādā veidā, ka būs autentifikācija galīgi neapšaubāma. Un šeit ir tas būtiskais, ka mēs ar šo priekšlikumu arī gribam veicināt vispār elektroniskās pārvaldes stiprināšanu Latvijā. Tas ir viens būtisks koalīcijas mērķis. Tas atvieglo iedzīvotājiem saziņu ar iestādēm un reizē arī taupa līdzekļus.

Tā ka es ļoti aicinu patiešām atbalstīt 2.priekšlikumu, un es esmu pārliecināta, ka tur nekādas problēmas nebūs nākotnē.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Turpinām debates.

Vārds deputātam Viktoram Valainim.

V.Valainis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Labdien, Saeimas priekšsēdētāja! Labdien, cienījamie kolēģi! Es gribu atgādināt, ka principā visas šīs lietas, ko mēs šodien runājām šeit no tribīnes, komisijā tika izrunātas. Un, manuprāt, galvenā lieta, kas šeit netiek tomēr pacelta, ir tā, ka mēs, iedodot portālam www.latvija.lv šo privilēģiju... Attiecīgā ministrija, kuras pārraudzībā tas ir, ir VARAM, un VARAM arī bija ļoti liels uzdevums – izveidot autentifikācijas likumu, kas principā vēl joprojām nav izstrādāts. Un bez autentifikācijas likuma mēs nevaram runāt par vēl vienu ļoti būtisku lietu, tas ir, par e-vēlēšanām, un, mūsuprāt, šis priekšlikums nebūtu atbalstāms, kamēr nav autentifikācijas likuma. Un, ja portālam www.latvija.lv grib dot šīs privilēģijas, tad no sākuma vajag autentifikācijas likumu, un tad arī lai iet tādā kārtībā, kādā tam būtu jābūt, un tad arī mēs tālāk varēsim runāt par e-vēlēšanām!

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Eināram Cilinskim.

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK).

Godājamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godājamie deputāti!

Pirmkārt. Es domāju, šajā likumā mēs nereglamentējam lietas, kas īstenībā ir jāreglamentē citos likumos, to skaitā Administratīvā procesa likumā un tā tālāk. Tas nav šī likuma uzdevums.

Otrkārt. Portāls www.latvija.lv ir valstisks portāls, kurā tiek apvienota visa valstiskā informācija, un līdz ar to nav nekāda pamata runāt par, teiksim, citiem konkurējošiem portāliem. Tas varbūt ir maldinoši.

Treškārt. Šis portāls un VARAM nodrošinās, lai viss būtu kārtībā likumā noteiktajos termiņos.

Un visbeidzot. Portāls www.latvija.lv ir minēts jau otrajā lasījumā apstiprinātajā redakcijā, un šī redakcija, kādu piedāvā komisija, faktiski tikai precizē droša elektroniskā paraksta lietošanu. Tāpēc, ja jūs noraidītu šo redakciju, portāls www.latvija.lv paliktu tāpat pieminēts, tikai būtu neprecīzāka redakcija. Un tāpēc es aicinu patiešām apstiprināt šo redakciju.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Vai Dolgopolova kungs komisijas vārdā vēlas ko piebilst?

S.Dolgopolovs (SC).

Komisijas vārdā es gribētu lūgt atbalstīt 2.priekšlikumu – komisijas priekšlikumu. Ja tas netiek atbalstīts, tad pazūd visa grozījumu jēga, jo grozījumi ir domāti tikai tādēļ, lai ar likumu reglamentētu valsts pārvaldes elektronisko saziņu ar iedzīvotājiem.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 7, atturas – 7. Priekšlikums atbalstīts.

S.Dolgopolovs. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

S.Dolgopolovs. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts komisijas 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

S.Dolgopolovs. 5. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

S.Dolgopolovs. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

S.Dolgopolovs. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

S.Dolgopolovs. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

S.Dolgopolovs. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Es aicinu komisijas vārdā atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Iesniegumu likumā” atbalstīšanu trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 8. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Komerclikumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Jānis Tutins.

J.Tutins (SC).

Cienījamie kolēģi! Komisija ir izskatījusi iesniegto likumprojektu. Un galvenā doma šajā likumprojektā ir tāda, ka tiek noteikts regulējums starp komercsabiedrību valdes un padomju... valdes locekļiem un padomju locekļiem, kā arī starp sabiedrības dalībniekiem saistībā ar šo uzņēmumu, šo sabiedrību attiecībām ar citiem uzņēmumiem, kuros, iespējams, ir iesaistīti šo minēto cilvēku kādi radinieki – vai nu tuvie, vai nedaudz tālākie, jau otrajā pakāpē.

Tāpēc komisija ir pieņēmusi lēmumu šo likumprojektu atbalstīt, un es aicinu arī Saeimu atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Komerclikumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Tutins. Lai šim likumprojektam rastu precīzākus risinājumus, komisija piedāvā priekšlikumus otrajam lasījumam iesniegt līdz 15.aprīlim.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.aprīlis. Paldies.

J.Tutins. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS).

Labdien, cienījamie kolēģi! Tātad jūsu uzmanībai tiek piedāvāts likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” pirmajam lasījumam. Likumprojekts ir izstrādāts, lai mums piemērotu Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes regulas par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu. Tātad likumprojekts attiecas uz personām, kas tirgū izvieto šīs ķīmiskās vielas un to maisījumus.

Atbildīgā komisija izskatīja šo likumprojektu un lūdz jūs apstiprināt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Līdaka. 29.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Jānis Valainis... Es atvainojos, Viktors Valainis!

V.Valainis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Sveiki vēlreiz, kolēģi! Mēs strādājam ar likumu „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”. Likuma grozījumi paredz mazināt administratīvo slogu un tādēļ paredz svītrot pienākumu biedrībām, ja tās vēlas pārņemt dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesības, iesniegt pašvaldībai vai valsts dzīvojamās mājas valdītājam biedrības reģistrācijas apliecību. Turpmāk vairs nebūs jāiesniedz arī attiecīgās biedrības statūti.

Lūgums atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Valainis. 29.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā ziņos... (Pauze. Starpsaucieni: „Disciplīna! Kas notiek?”) Deputāts Ainars Latkovskis varbūt beigs runāt un pateiks, kurš ziņos par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā”? (Dep. A.Latkovskis rāda uz dep. A.Loskutovu.) Ja arī Loskutovs beigtu savas saviesīgās sarunas, varbūt varētu ziņot par likumprojektu.

A.Loskutovs (VIENOTĪBA).

Labdien, kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā”.

Šie grozījumi izstrādāti, lai pilnveidotu iespējas notiesātajiem īslaicīgi atstāt brīvības atņemšanas iestādes.

1.priekšlikums ir tieslietu ministra Gaida Bērziņa piedāvāts grozījums. Komisijā daļēji atbalstīts un iekļauts 3. – komisijas priekšlikumā. (No zāles dep. I.Grigule: „Deputāti neiebilst!”)

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst. Arī man saviesīgas sarunas. (Smejas.)

A.Loskutovs. 2. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Loskutovs. 3. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Loskutovs. 4. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Loskutovs. 5. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Loskutovs. 6. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Loskutovs. Līdz ar to visi priekšlikumi, izņemot vienu, ir atbalstīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Loskutovs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 16.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 16.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Par Ventspils Augstskolas Satversmes grozījumu”, otrais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Ņikita Ņikiforovs.

Ņ.Ņikiforovs (SC).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu Nr.184/Lp11, kura mērķis ir apstiprināt Ventspils Augstskolas Satversmes sapulces 2011.gada 13.aprīlī pieņemto Ventspils Augstskolas Satversmes grozījumu.

Uz otro lasījumu neviens priekšlikums nav saņemts. Līdz ar to lūdzu jūs atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Ventspils Augstskolas Satversmes grozījumu” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

Ņ.Ņikiforovs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 20.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 20.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Ilma Čepāne.

I.Čepāne (VIENOTĪBA).

Godātie kolēģi! Izskatot Juridiskajā komisijā likumprojektu „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā”, mēs esam saņēmuši 13 priekšlikumus, galvenokārt no Juridiskā biroja, un arī Juridiskā komisija ir izteikusi attiecīgās normas savā redakcijā.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts. Tas ir saistībā ar... faktiski šeit ir juridiska rakstura precizējumi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. 2. arī ir līdzīgs Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas ir precizēts saistībā ar atkārtotu iesnieguma par juridiskās palīdzības sniegšanu tajā pašā lietā. Ir precīzāk noteikti šie kritēriji. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. Arī 4. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts. Tur ir precizēti juridiskās palīdzības līguma satura galvenie elementi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. Nākošais ir Juridiskā biroja priekšlikums, kur ir izveidots jauns pants, precizējot 29. – iepriekšējā panta – ceturto daļu par līguma izbeigšanās priekšnoteikumiem.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. Arī 6. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kur, manuprāt, ir ļoti veiksmīgi atrasts precizējums juridiskās palīdzības sniedzēja kvalifikācijas kritērijiem.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. 7. – arī Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts Juridiskās komisijas 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čepāne. Tātad 8. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Arī to, kā jūs redzat, komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas tāpat kā iepriekšējā variantā ir daļēji atbalstīts un iekļauts 10.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čepāne. Un arī 10.priekšlikumu, ko ir izstrādājusi Juridiskā komisija, es lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. 11. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. Un ar 12. ir līdzīgi. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 13.priekšlikumā. Tas ir saistīts ar pārejas noteikumiem, runājot par Ministru kabineta jaunajiem noteikumiem.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čepāne. Es lūdzu atbalstīt... tātad arī 13.priekšlikumu lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čepāne. Tā... Es lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Čepāne. Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu! Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 22.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 22.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Pacientu tiesību likumā”, otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (SC).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie deputāti! Strādājam ar likumprojektu „Grozījums Pacientu tiesību likumā” (reģ. Nr.29/Lp11).

Uz otro lasījumu iesniegti četri priekšlikumi.

Izskatot 1.priekšlikumu, gribu ziņot komisijas vārdā par to, ka janvāra mēnesī komisija lūdza Veselības ministriju iesniegt priekšlikumus, lai, grozot likumu, svītrotu instances, kuras jau vairs neeksistē... nav minētas likumā, bet, skatoties 10.pantu, mēs redzam to, ka likumā paliek Veselības ekonomikas centrs, kurš jau sen vairs neeksistē, arī Veselības norēķinu centrs... Tas tā par mūsu ministriju...

Labi, skatīsim likumprojektu!

1. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Tiek atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

V.Orlovs. 2. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Demitera kunga priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 3. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt 2. un 3.priekšlikumam.

V.Orlovs. Arī 4.priekšlikumu iesniedza Sociālo un darba lietu komisija. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Viss?

V.Orlovs. Jā.

Sēdes vadītāja. Otrajā lasījumā?

V.Orlovs. Jā... 30.marts. Lūdzu komisijas vārdā atbalstīt likumprojektu... (Izsaucieni no zāles.)

Sēdes vadītāja. Paldies... Lūdzu zvanu!

V.Orlovs. Lūdzu komisijas vārdā atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Balsosim par likumprojekta „Grozījums Pacientu tiesību likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Jūsu piedāvājums bija – 30.marts.

V.Orlovs. Jā.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 30.marts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums likumā „Par Eiropas konvenciju par Starptautisko komercšķīrējtiesu ””, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Ojārs Kalniņš.

O.Ē.Kalniņš (VIENOTĪBA).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Likumprojekta būtība ir sekojoša. Ņemot vērā starptautisko darījumu intensitātes pieaugumu, pašvaldības iestādēm, slēdzot privāttiesiskus līgumus ar ārvalstu subjektiem, bieži ir būtiski vienoties par neitrālu strīdu izšķiršanas vietu, kas nav kādas valsts vispārējās jurisdikcijas tiesa.

Patlaban pašvaldības iestādēm nav tiesību ietvert līgumos klauzulu par strīdu izskatīšanu ārvalstu šķīrējtiesās. Latvija ir viena no tikai divām Eiropas Savienības valstīm, kurās šādu tiesību nav.

Likuma 2.pants grozāms, lai atzītu Latvijas valsts un pašvaldību iestāžu tiesības slēgt šādus līgumus, iekļaujot klauzulu par strīdu izskatīšanu ārvalstu šķīrējtiesās.

Komisija uzklausīja pārstāvjus no Tieslietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības. Atbildot uz Latvijas Pašvaldību savienības iebildumiem, Tieslietu ministrija izskaidroja, ka šādos gadījumos līgumi tiks saskaņoti ar Valsts kanceleju, kas izvērtē šķīrējtiesas klauzulas atbilstību valsts interesēm. Komisija apstiprināja šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Aicinu kolēģus to apstiprināt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par Eiropas konvenciju par Starptautisko komercšķīrējtiesu ”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Ē.Kalniņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 10.maijs.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 10.maijs. Paldies.

O.Ē.Kalniņš. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par tiesu varu””, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Irina Cvetkova.

I.Cvetkova (SC).

Godātie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu Nr.223/Lp11.

Ar izstrādāto likumprojektu tiek noteikts vienots tiesneša amata pildīšanas maksimālais vecums – 70 gadi –, un šinī gadījumā nebūs nepieciešama Saeimas lēmuma pieņemšana.

Juridiskā komisija 8.martā savā kārtējā sēdē ir atbalstījusi šo likumprojektu, un es aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par tiesu varu”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Cvetkova. Termiņš – piecas dienas, proti, šī gada 20.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 20.marts. Paldies.

I.Cvetkova. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

V.Dombrovskis (ZRP).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības komisija ir sagatavojusi un iesniedz Saeimai izskatīšanai likumprojektu „Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā”. Es gari nerunāšu par šo likumprojektu, jo VARAM parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis jau šīs sēdes sākumā izstāstīja, kāpēc šis likumprojekts ir nepieciešams. Es tikai atgādināšu, ka likumprojekta galvenais mērķis ir novērst Eiropas Komisijas paziņojumā pārkāpuma procedūras lietā konstatētās nepilnības. Un tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi to pieņemt līdz šā mēneša beigām.

Līdz ar to komisija ierosina atzīt minēto likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītāja. Jā, tātad vispirms mums ir jābalso par steidzamību.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā.

V.Dombrovskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 22.marts, izskatīšana Saeimas sēdē – 29.martā.

Sēdes vadītāja. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 22.marts, izskatīšana Saeimas 29.marta sēdē. Paldies.

V.Dombrovskis. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamā darba kārtības sadaļa – „Lēmumu projektu izskatīšana”.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par piekrišanu 11.Saeimas deputāta Jāņa Upenieka saukšanai pie administratīvās atbildības”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (SC).

Cienījamie kolēģi! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir saņēmusi un izskatījusi Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes iesniegumu ar lūgumu piekrist 11.Saeimas deputāta Jāņa Upenieka saukšanai pie administratīvās atbildības. Jānis Upenieks, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Komisija nolēma atbalstīt 11.Saeimas deputāta Jāņa Upenieka saukšanu pie administratīvās atbildības par administratīvajā protokolā norādīto pārkāpumu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par piekrišanu 11.Saeimas deputāta Jāņa Upenieka saukšanai pie administratīvās atbildības”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Ozoliņš.

J.Ozoliņš (ZRP).

Labdien vēlreiz! Kolēģi! Saņemot apropriācijas pārdales materiālus, man ļoti bieži nāk atmiņā mana bērnība, kad es rakstīju sacerējumus – sacerējumus par to, kam ir vajadzīga... jā, ko es darīšu ar to naudu, ko man vecāki iedos, kādu saldējumu pirkšu, un tā tālāk. Un, saņemot šāda veida apropriācijas priekšlikumu, man nekas cits prātā nenāk kā vien tas, ka tā ir viena milzīga kļūda, ko mēs esam pieļāvuši budžetēšanas procesā. (No zāles dep. I.Zariņš: „Beidzot! Beidzot!”) Un es nekā citādāk to nevaru, teiksim tā, saprast.

Paralēli tam... Nē, es pastāstīšu par to, kā mums gāja pagājušajā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē, kurā izvirzījās divi jautājumi. Viens jautājums bija tāds: par ko mums ir jānobalso? Otrais jautājums bija tāds, kam komisija piekrita, teiksim tā, bet kur ministriju pārstāvji nāca un stāstīja savus sacerējumus par to, kam viņiem to naudu vajag. Nu tad es, izmantojot šīsdienas sēdes pēdējo jautājumu, teiksim tā, mazlietiņ (No zāles: „Pastiepšu gumiju!” Smiekli zālē.)... Jā, pastiepšu gumiju, bet es pastāstīšu, kur ir vislielākās kļūdas mūsu, teiksim tā, sistēmā.

Un tā Veselības ministrija vakardien atnāca ar tekstu: „Zāļu valsts aģentūra. Kļūdījāmies pagājušā gada budžetā 300 tūkstošu latu apmērā.” – „Naudu vajag?” – „Vajag!” Un ministre arī dod. Normāli!

Aizsardzības ministrija. Aizsardzības ministrijai tieši tāda pati problēma. Kara muzejs arī nokļūdījies par 11 tūkstošiem. (No zāles dep. I.Grigules starpsauciens.)

Nacionālie bruņotie spēki. Labi, vajag! Pēc tam nāk pats kronis, kroņa numurs – vajadzīgi 448 tūkstoši dīzeļdegvielai. Es nekādi nevaru saprast, kā nevar ieplānot 448 tūkstošus dīzeļdegvielas iegādei. Es pajautāju: „Kāpēc? Kur tas ir? Kāpēc nevarēja to izdarīt?” Izrādās, piegādātājs esot bankrotējis. Kamēr tagad tiksim skaidrībā ar piegādātāju, tikmēr to naudu vajag. Labi! Naudu piešķīrām.

Tālāk. Tieslietu ministrija. Tieslietu ministrija arī bija... Tur bija mazāk sacerējumu. Tur esot ERAF noteikumi, kuri ir jāizpilda. Ja mēs neesam izpildījuši informācijas tehnoloģiju prasību par kaut kādas tur sistēmas ieviešanu, tad mums nauda ir jāatmaksā ERAF, un tāpēc mums vajag naudu tagad. Nu, vajag. Labi!

Nākošais. Satversmes tiesa. Tur mēs visi nobijāmies – nobijāmies no tā, ka varbūt mēs esam kaut ko ne tā izdarījuši un tagad vispār visu atcels. Nē! Izrādās, Satversmes tiesai bija tieši ļoti pamatots grāmatvediska rakstura jautājums, kur 4897 lati bija tiešām vajadzīgi.

Labklājības ministrija. Tieši tas pats. Izrādās, ka Sociālās integrācijas valsts aģentūras administrēšanai un profesionālās sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai 17 242 lati kaut kur ar izlīdzināšanu un vēl kaut kur... īsti ir pazuduši.

Zemkopības ministrija. Zemkopības ministrijai bija pieprasījums 427 tūkstošu latu apmērā par pārtikas drošību un veterinārmedicīnas valsts uzraudzību un kontroli. Nu, tas arī ir... tāda „pērle”, teiksim tā.

Kopumā mēs tik ilgi debatējām, ka sapratām, ka kļūdas ir jālabo. Un mēģināsim šīs kļūdas labot ar daudzgadu budžetu. Vēl mēs vienojāmies par tādu lietu, ka apropriācijas, kuras būs sagatavotas tik, gribētu teikt, virspusēji, Budžeta komisijā būs ļoti grūti aizstāvēt.

Attiecībā uz balsojamiem jautājumiem. Esam saņēmuši par... Teiksim tā, ir runa par apropriācijas pārdali par labu finansējuma piešķiršanai stacionārās veselības aprūpes nodrošināšanai, palielinot viena pacienta ārstēšanas tarifu terapeitiskiem pakalpojumiem, un šis kopējais apjoms, kas ir jāpārdala, ir 9 miljoni 657 tūkstoši. Sapratām, ka šī nauda ārstniecības iestādēm ir vajadzīga, un atbalstījām. Bet tas nekādā veidā mūs neatbrīvo no atbildības pret saviem vēlētājiem, pret iedzīvotājiem par to, ka mēs budžetēšanas procesā pieļaujam kļūdas.

Es lūdzu Saeimu atbalstīt šo lūgumu, Ministru kabinetam iet palīgā un palīdzēt šīs kļūdas izlabot. Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Un pēdējais šīsdienas sēdes darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Fiskālās disciplīnas likums” (Nr.137/Lp) otrajam lasījumam”. Termiņš pagarināms līdz šā gada 2.aprīlim. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Fiskālās disciplīnas likums” (Nr.137/Lp) otrajam lasījumam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Tātad likumprojekta priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2.aprīlis.

Līdz ar to visi mūsu šīsdienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti.

Bet, pirms mēs reģistrējamies un es dodu vārdu deputātiem, kuri pieteikušies sniegt paziņojumus, atgādinu, ka mums šodien bija paredzēta atbildes sniegšana uz deputātu jautājumu „Par Eiropas Cilvēktiesību tiesā iesniegtajām un izskatītajām lietām”. Iesniedzēji uzskata, ka ministrs ir sniedzis visas nepieciešamās atbildes, un šādā situācijā jautājums tiek uzskatīts par atbildētu, tātad jautājumu un atbilžu sēde šodien nenotiks.

Savukārt ir iesniegti divi jauni jautājumi.

Ir saņemts deputātu Rodionova, Tutina, Jakimova, Nikonova, Lazarevas un citu deputātu jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par valsts valodas un latgaliešu valodas apguvi”. Jautājums tiks nodots Ministru prezidentam.

Ir saņemts deputātu Agešina, Ribakova, Urbanoviča, Orlova, Zemļinska un citu deputātu jautājums izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim „Par izglītojamo atskaitīšanu atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam regulējumam”. Jautājums tiks nodots izglītības un zinātnes ministram.

Un vēl paziņojumi.

Vārds deputātam Valdim Liepiņam.

V.Liepiņš (ZRP).

Es vēlos atgādināt, ka pēc 15 minūtēm – pulksten 12.00 – Sarkanajā zālē mums ir parlamentārās grupas sadarbībai ar Apvienoto Karalisti tikšanās. Sanāksme nebūs gara, tā ka, lūdzu, atnāciet visi, kas varat tur būt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Inārai Mūrniecei.

I.Mūrniece (VL–TB/LNNK).

Labdien, godātie kolēģi! Šodien pulksten 15.00 Saeimas Sarkanajā zālē laipni aicinām jūs uz deputātu tikšanos ar vēsturniekiem un uz vēstures konferenci, kas veltīta 16.martam un Otrā pasaules kara vēsturei. Gaidīsim visus Saeimas deputātus!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Initai Bišofai.

I.Bišofa (ZRP).

Cienījamie Sociālo un darba lietu komisijas deputāti! Aicinām jūs uz sēdi komisijas telpās pulksten 12.30. Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Sergejam Mirskim.

S.Mirskis (SC).

Cienījamie kolēģi! Uzreiz pēc mūsu sēdes Dzeltenajā zālē notiks deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu sēde. Aicinu visus uz šo sēdi! Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Jeļenai Lazarevai.

J.Lazareva (SC).

Aicinu visus deputātus, kuri ir deputātu grupā sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu, pēc 10 minūtēm ienākt Dzeltenajā zālē.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātei Ilmai Čepānei.

(No zāles dep. A.Latkovskis: „Visas zāles aizņemtas!”)

I.Čepāne (VIENOTĪBA).

Godātie Juridiskās komisijas locekļi! Piecas minūtes pēc Saeimas sēdes beigām lūdzu jūs... aicinu tātad pulcēties Juridiskās komisijas sēžu telpā uz sēdi. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu! Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

J.Vucāns (11.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Elektroniski nav reģistrējušies: Jānis Ādamsons... nav, Andris Bērziņš... nav, Marjana Ivanova-Jevsejeva... nav, Nikolajs Kabanovs... nav, Jānis Klaužs... nav, Ivans Klementjevs... nav, Jānis Reirs... nav, Raimonds Vējonis... arī nav.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 15.marta sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!