• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2012., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Gruzijas politiskajām konsultācijām

Vēl šajā numurā

27.03.2012., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no 23. līdz 25.martam piedalījās Briseles forumā, kur teica uzrunu par Dienvidkaukāza valstīm, to dalību Austrumu partnerības programmā un tuvināšanos ES un NATO.

E.Rinkēvičs savā uzrunā uzsvēra Dienvidkaukāza reģiona nozīmi pasaules drošības kontekstā, ņemot vērā gan notikumu attīstību Irānā, gan enerģētikas politiku. “Eiropas Savienībai vienlīdz svarīga ir sadarbība gan ar tās dienvidu kaimiņiem, gan austrumu kaimiņiem, aktīvi izmantojot Austrumu partnerības programmu. Tomēr ES jāveicina Dienvidkaukāza valstu ciešāka Eiropas integrācija, izmantojot padziļināto un visaptverošo brīvās tirdzniecības līgumu noslēgšanu un vīzu liberalizācijas politiku. Tāpat ES aktīvāk jāiesaistās Gruzijas okupēto teritoriju un Kalnu Karabahas konfliktu risināšanā,” uzsvēra ministrs.

Ņemot vērā, ka 2012. un 2013.gadā Dienvidkaukāza valstīs ir gaidāmas gan parlamentu, gan prezidentu vēlēšanas, E.Rinkēvičs uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir būtiski veicināt demokrātisko normu, cilvēktiesību un likuma varas nostiprināšanu reģionā, jo tam ir liela nozīme Dienvidkaukāza ilgtermiņa attīstībā un konfliktu risināšanā. Attiecībā uz NATO iesaisti Dienvidkaukāza valstīs, ministrs norādīja uz nepieciešamību stiprināt NATO un Dienvidkaukāza valstu sadarbību, kā arī to, ka NATO samita laikā Čikāgā jānostiprina Gruzijas kandidātvalsts statuss. E.Rinkēvičs augstu novērtēja Dienvidkaukāza valstu ieguldījumu misijā Afganistānā.

Briseles foruma laikā E.Rinkēvičs tikās arī ar ASV Valsts departamenta sūtni Eirāzijas enerģētikas jautājumos Ričardu Morningstāru, lai pārrunātu Latvijas un Baltijas valstu enerģētikas politikas aktualitātes. Ministrs tikās arī ar Vācijas Māršala fonda vadītāju Kregu Kenediju.

Briseles forums ir ikgadēja augsta līmeņa konference, ko organizē Vācijas Māršala fonds. Tajā piedalās Eiropas Savienības valstu un ASV valdību, parlamentu, akadēmisko aprindu un mediju pārstāvji.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!