• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par speciālistu sagatavošanu iekšlietu darbam

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija:
Par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu

21.martā tika atklāts seminārs “Masu iznīcināšanas ieroču draudu ierobežošana jūrā – tehnoloģiju attīstība un risku modelēšana”, kurā kopumā simts eksperti diskutēja par aktualitātēm masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanas jomā. Seminārā piedalījās eksperti no 24 dažādām valstīm gan no NATO, gan partnervalstīm, piemēram, Saūda Arābijas, Japānas, Katāras, Krievijas, Ukrainas u.c.

Atklājot semināru, Aizsardzības ministrijas politiskais direktors Jānis Garisons uzsvēra atbildību, ko Latvija kā NATO Masu iznīcināšanas ieroču (MII) neizplatīšanas komitejas līdzpriekšsēdētāja uzņemas, organizējot šādu augsta līmeņa ekspertu diskusiju. “Šāds seminārs sniedz mums iespēju diskutēt par kopējiem izaicinājumiem un kopēju skatījumu uz dažādām problēmām drošības vidē, lai veicinātu MII neizplatīšanu.”

Darba sesijās tika diskutēts par valstu spēju pielāgoties MII draudiem jūras vidē, īpaši uzsverot dažādu valstu līdzšinējo praktisko pieredzi, īstenojot jūras operācijas un sadarbības nozīmi ar partnerinstitūcijām. Tika analizēta līdzšinējā pieredze, novēršot ķīmiskos, bioloģiskos, radioloģiskos un kodolieroču (CBRN) draudus, kā arī aplūkota Japānas pieredze, novēršot Fukušimas kodolkatastrofu.

Seminārā tika runāts par aktualitātēm jūras kravu tranzīta kontrolē un monitoringā, nodrošinot MII neizplatīšanu un drošību. Darba sesijas noslēgumā prezentācijas par aktualitātēm sniedza arī atbalstošo industriju un uzņēmumu pārstāvji, kas informēja par jaunumiem, attīstot jaunākās tehnoloģijas, lai novērstu CBRN draudus un MII neizplatīšanu.

22.martā eksperti piedalījās simulācijas sindikātos, kur diskutēja par jūrā nogremdēto ķīmisko ieroču riskiem, starptautiskās sadarbības veicināšanas iespējām, kā arī līdzšinējo pieredzi, nodrošinot MII neizplatīšanu jūrā.

21. un 22.martā Rīgā notika NATO programmas “Zinātne mieram un drošībai” seminārs “Masu iznīcināšanas ieroču draudu ierobežošana jūrā – tehnoloģiju attīstība un risku modelēšana”. Semināru un izstādi organizēja ne tikai NATO MII neizplatīšanas komitejas līdzpriekšsēdētājas – Latvija un ASV, bet arī Zviedrija, kura ir sniegusi ievērojamu atbalstu NATO projektiem un iniciatīvām.

Ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!