• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par speciālistu sagatavošanu iekšlietu darbam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par sporta finansēšanas sistēmu

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija:
Par speciālistu sagatavošanu iekšlietu darbam

23.martā Iekšlietu ministrijā notika konference “Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu personāla profesionālā izglītība”, kuras mērķis bija definēt izglītības sistēmas pilnveides un attīstības perspektīvas, kas veicinās kvalitātes pieaugumu speciālistu sagatavošanā darbam Iekšlietu ministrijas padotībā esošajās iestādēs.

Konferences atklāšanā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzina, ka kvalitatīva iekšlietu sistēmas personāla sagatavošana, kā arī personāla pastāvīga kvalifikācijas paaugstināšana ir viena no Iekšlietu ministrijas prioritātēm.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane pateicās visiem, kuri sniedz ieguldījumu iekšlietu nozares darbinieku apmācībā, kā arī norādīja, ka lielākais izaicinājums šobrīd ir piesaistīt nozarei erudītus, uz mērķi orientētus jauniešus, kuri būs nākamie iekšlietu nozares veidotāji.

Konferences laikā tās dalībnieki pārrunāja jautājumus par dažādu studiju programmu īstenošanas pieredzi Latvijā, Eiropas Savienības atbalsta programmu piesaisti izglītības nodrošināšanā, kā arī profesionālo studiju programmu īstenošanu Iekšlietu ministrijas padotībā esošajās iestādēs.

Tika atzīts, ka ir jāveic izvērtējums iekšlietu dienestu koledžu izdevumiem, jāmeklē iespējas efektīvākai līdzekļu izmantošanai un jārod finansējums koledžu materiāltehniskās bāzes un infrastruktūras attīstīšanai.

Iekšlietu ministrijas pārraudzītajā izglītības jomā ir būtiski izveidot tālākizglītības motivēšanas sistēmu, kā arī sekmēt amatpersonu izglītošanos atbilstoši amatam nepieciešamajām prasībām. Tāpat arī svarīgi turpināt darbu pie mācību līdzekļu izstrādes, pedagogu profesionālās pilnveides un labāku apstākļu radīšanas profesionāļu piesaistei pedagoģiskajā procesā. 

Konferences laikā iegūtie secinājumi un iestrādes tiks izmantotas Iekšlietu ministrijas vidēja termiņa izglītības attīstības plānošanas dokumentu sagatavošanā.

Konferencē bija aicināti piedalīties Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rēzeknes augstskolas, Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu koledžu, tiesībaizsardzības iestāžu, arodbiedrību un nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!