• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par pašvaldību kapitālsabiedrību "caurspīdīgumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Latvijas produktu eksportu uz Krieviju, skaitļos

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Par pašvaldību kapitālsabiedrību “caurspīdīgumu”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs atbalsta strauju valsts kapitālsabiedrību regulējuma uzlabošanas nepieciešamību, vienlaikus uzsverot, ka nedrīkst kavēties un neatliekami jāizstrādā normatīvais regulējums, kas noteiks arī pašvaldību kapitālsabiedrību caurspīdīguma un labas pārvaldības principu nostiprināšanu likumdošanā un piemērošanu praksē.

Izvērtējot Valsts kontroles 25.janvāra revīzijas ziņojumā konstatēto par Jūrmalas pašvaldības darbību, nodrošinot kapitālsabiedrību darbības efektivitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām, kā arī analizējot citus pārkāpumus saistībā ar pašvaldību kapitālsabiedrībām, ministrs ir secinājis, ka neapstrīdami aktuāla kļuvusi nepieciešamība risināt jautājumus par to labas pārvaldības, caurspīdīguma un saimnieciskā izdevīguma principu noteikšanu normatīvajā regulējumā un ieviešanu pašvaldību kapitālsabiedrību praktiskajā darbā.

E.Sprūdžs uzskata: pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldība pašreiz raksturojama kā nekvalitatīva un neefektīva, jo pašvaldību domes nepietiekami iedziļinās savu kapitālsabiedrību darbā.

Lai to novērstu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izvērtēs tās rīcībā esošo informāciju par problēmām pašvaldību kapitālsabiedrību darbībā un uzraudzībā, vajadzības gadījumā veicot papildu izpēti un izstrādājot attiecīgus priekšlikumus situācijas uzlabošanai, lai tādējādi nodrošinātu efektīvu pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldību.

Ekonomikas ministrija izstrādājusi koncepciju, kurā šobrīd jau tiek piedāvāti risinājumi valsts kapitāla daļu pārvaldības uzlabošanai; koncepcija tiek saskaņota starpministriju darba grupā.

Inese Auniņa, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!