• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri


Vakar, 27.martā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Latvijas NBS komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi un apsprieda viņa Afganistānas komandējuma apsvērumus un gaidāmo NATO samitu

Foto: VPK

 

27.martā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi. Tikšanās laikā tika pārrunāta aktuālā situācija Afganistānā, kuru desmit dienu ilgā darba vizītē apmeklējis NBS komandieris, kā arī gaidāmā NATO samita galvenie darba kārtības jautājumi, tai skaitā turpmākā sabiedroto spēku klātbūtne Afganistānā un pakāpeniska drošības situācijas kontroles un uzturēšanas operāciju nodošana Afganistānas Nacionālās armijas atbildībā, noslēdzot to līdz 2014.gada beigām. NBS komandieris uzsvēra, ka drošības kontroles nodošana afgāņu bruņotajiem spēkiem savā būtībā nenozīmē pilnīgu sabiedroto spēku klātbūtnes pārtraukšanu Afganistānā, jo apmācība un atbalsts inženiertehniskajās jomās, kā arī civilā palīdzība Afganistānai būs nepieciešama arī turpmāk.

Ņemot vērā maijā gaidāmo NATO samitu, uz kuru dosies arī Valsts prezidents A.Bērziņš, NBS komandieris un Valsts prezidents sarunā bija vienisprātis par to, ka samita laikā ir būtiski nepārprotami definēt, ko tieši nozīmē 2014.gadā plānotās pārmaiņas Afganistānā un kādi uzdevumi turpmāk joprojām paliks NATO spēku atbildības jomā. “Par jautājuma operacionālo daļu ir jālemj politiķiem, bet apmācība un atbalsts sabiedrotajiem ir jāturpina. Tai skaitā jāpalīdz ar civilo pieredzi, ar zināšanām jaunas armijas veidošanā, kas mums ir ļoti labas,” uzsvēra R.Graube. Par īpaši nozīmīgu NBS komandieris nosauca apmācību atbalsta nodrošināšanu Afganistānas Nacionālajai armijai, kas nostiprinātu tās vadošā personāla un karavīru profesionālo līmeni.

NBS komandieris informēja Valsts prezidentu par Latvijas kontingenta Afganistānā plānoto pārvietošanu no Meimenas bāzes uz Mazārešarīfas bāzi jau 2013.gada martā, par ko lēmums pieņemts kopīgi ar Norvēģijas bruņotajiem spēkiem, kuru Partnersabiedrības grupā Afganistānas Fārjabas provincē savus uzdevumus veic Latvijas karavīri. Šāda pārvietošana iekļaujas plānos, kas paredz drošības kontroles pienākumus līdz 2014.gada beigām pakāpeniski nodot afgāņu pārziņā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!