• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

26.martā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, lai pārrunātu Saeimas ziemas sesijā paveikto, turpmāk plānotās aktualitātes, kā arī apspriestu Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīvu virzību Saeimā.

Runājot par Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīvu virzību Saeimā, S.Āboltiņa informēja, ka Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales ģerboņu likums pieņemts 3.(galīgajā) lasījumā un likumprojekts “Grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” tiek sagatavots virzīšanai izskatīšanai Saeimā 2.lasījumam.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas valsts ģerboni”” ir pieņemts Saeimā 1.lasījumā un līdz 24.aprīlim noteikts termiņš priekšlikumu iesniegšanai uz 2.lasījumu, bet priekšlikumi likumprojektam “Oficiālo publikāciju likums” pieņemti Saeimā 2.lasījumā.

A.Bērziņš, izsludinot grozījumus Augstskolu likumā, ir lūdzis arī Saeimai atrisināt un noregulēt jautājumu par augstskolu tiesībām atsavināt īpašumus. S.Āboltiņa informēja, ka šis jautājums vēl tiks vērtēts, izskatot Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu.

Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja Valsts prezidentam par 26.martā Saeimā notiekošo starptautisko konferenci “Kā salaulāt fiskālo disciplīnu ar izaugsmi?”, kurā diskutēja augsta līmeņa politiķi no Baltijas valstu un Polijas parlamentiem, Eiropas Parlamenta, kā arī ekonomisti un politologi, kuri modelē ES ekonomikas tālākas izaugsmes scenārijus. Abas amatpersonas bija vienisprātis par šādu diskusiju nozīmību, īpaši laikā, kad Eiropas Savienībā vienlīdz aktuāls ir fiskālās disciplīnas un ekonomikas izaugsmes veicināšanas jautājums.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!