• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju meža zemes pārdošanu "Latvijas valsts mežiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2012., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.03.2012., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju meža zemes pārdošanu "Latvijas valsts mežiem"


Lai pasargātu Latvijas meža zemju nonākšanu ārvalstnieku rokās, Zemkopības ministrija februārī uzņēmumam "Latvijas valsts meži" (LVM) uzdeva palielināt meža un mežsaimniecībai piemērotas zemes iepirkšanu no iedzīvotājiem, līdz ar to nodrošinot, ka pārdodamās meža zemes nonāks Latvijas valsts īpašumā. Šim mērķim LVM šogad ir paredzējuši tērēt līdz 1 000 000 latu
Foto: Boriss Koļesņikovs

 

Kopš Zemkopības ministrija šā gada februārī uzdeva akciju sabiedrībai "Latvijas valsts meži" (LVM) būtiski palielināt meža īpašumu un meža zemes iepirkšanu no tiem meža īpašniekiem, kas to vēlas pārdot, privāto mežu īpašnieku interese ir ļoti liela.

"Meža īpašnieku lielā interese pārdot savus mežus valstij piederošajai akciju sabiedrībai "Latvijas valsts meži" norāda, ka mūsu lēmums ir bijis pareizs, jo meža īpašniekiem nav vienalga, kā rokās nonāk viņu īpašums un kā tas tiks apsaimniekots nākotnē. Tāpat kā Latvijas sabiedrība, esmu nobažījusies, ka Latvijā salīdzinoši lielā apjomā zemi un mežus uzpērk ārvalstu iedzīvotāji un uzņēmumi. Ar šo lēmumu mēs panāksim, ka pārdotie meži joprojām piederēs Latvijas sabiedrībai un tiks apsaimniekoti atbilstoši valsts ekonomiskajām, vides aizsardzības un sabiedrības interesēm un vajadzībām," uzskata ministre Laimdota Straujuma.

Īpašniekiem, kuri vēlas pārdot savus mežus, ir pieejama izsmeļoša informācija par pirkšanas–pārdošanas procedūru LVM mājaslapā. LVM izskatīs visus meža zemes pārdošanas piedāvājumus, izvērtējot katru atsevišķi, tajā skaitā katra konkrētā īpašuma piedāvāto cenu. Procedūra noslēdzas ar akcionāra – Zemkopības ministrijas – lēmumu atļaut LVM pirkt izvērtētos piedāvājumus. Februārī Zemkopības ministrija deva piekrišanu 67 hektāru mežu pirkšanai par kopējo summu 65,6 tūkstoši latu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!