• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Tiekoties ar Valsts vides dienesta darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2012., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.03.2012., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs:
Tiekoties ar Valsts vides dienesta darbiniekiem

26.martā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tikās ar Valsts vides dienesta darbiniekiem, lai pārrunātu viņu darba aktualitātes, kā arī pateiktos par drosmi un pašaizliedzību maluzvejnieku aizturēšanā Lielupē.

Tikšanās laikā vides inspektori informēja gan par paveikto, gan plānotajām aktivitātēm, kas vērstas uz maluzvejniecības ierobežošanu. Inspektori norādīja arī uz problēmām, kas kavē regulāri un operatīvi īstenot iecerēto – tas saistīts ar nepietiekamo tehnisko aprīkojumu un zemajiem degvielas limitiem. Nav noslēpums, ka maluzvejnieki ir mobilāki, labāk ekipēti un nereti savu nelegālo darbību veic rūpnieciskos apmēros. Inspektori secinājuši, ka maluzvejnieku lomu iespējams iegādāties gan lielajos Rīgas tirgos, gan mazajās tirdzniecības vietās, tāpēc viņiem ir arī vairāki konkrēti ierosinājumi, kā šo rūpalu ierobežot.

Savukārt E.Sprūdžs pauda pārliecību, ka uzsāktās pārmaiņas VARAM pozitīvi ietekmēs arī Valsts vides dienesta, tostarp Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes, inspektoru turpmāko darbu. Ministrs uzsvēra, ka inspektoru tehniskā nodrošinājuma problēma ir aktuāla un tā jārisina, tomēr vienlaikus norādīja, ka “bruņojuma sacensība” nav vienīgais veids, kā veiksmīgi īstenot izvirzītos uzdevumus. E.Sprūdžs arī uzsvēra, ka ir būtiski, lai pārvalde spētu savu darbu vairāk koncentrēt uz preventīvu pasākumu veikšanu, mazinot soda funkciju izmantošanu.

Tikšanās noslēgumā E.Sprūdžs solīja pievērts pastiprinātu uzmanību pārrunāto jautājumu turpmākajam risinājumam un pasniedza pateicības rakstus trim vides inspektoriem, kuru pašaizliedzība ļāva notikuma vietā aizturēt maluzvejniekus ar visu lomu. Ministra atzinību saņēma Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns un ekologi Kārlis Babris un Sandris Uldis Arājs.

22.februārī Lielupē pie Dzintariem Valsts vides dienesta darbinieki aizturēja maluzvejniekus ar tīkliem, kastēm, urbjiem un citiem maluzvejniecības rīkiem. Aizturēšanas brīdī maluzvejnieki no Lielupes bija izņēmuši trīs apmērām 300 metrus garus tīklus, kuros atradās ievērojams loms – 40 zandarti, 148 vimbas, 27 līdakas, 2 līņi, mežavimba, kā arī 19 kilogrami asaru un brekšu. Maluzvejnieku zivju resursiem nodarītie zaudējumi ir 22 600 lati.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!