• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par enerģētiskās koksnes loģistikas sistēmas izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2012., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

30.03.2012., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par enerģētiskās koksnes loģistikas sistēmas izveidošanu

28.martā Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē Zemkopības ministrijas (ZM) Meža departamenta speciālisti novada domju vadītājus iepazīstināja ar ZM aktivitātēm enerģētiskās koksnes loģistikas sistēmas izveidošanai.

Pašvaldību vadītāji tika iepazīstināti ar ZM un nozares nevalstisko organizāciju un uzņēmumu kopīgo redzējumu par koksnes biomasas loģistikas sistēmas izveidošanas nepieciešamību un attīstības iespējām. Šobrīd koksnes biomasas izmantošanas potenciāls Latvijā nav pilnībā izmantots. Vietējam patērētājam netiek piegādāta visa meža šķelda (lielākā daļa no kopšanas cirtēm privātajos mežos, apauguma ārpus meža u.c.). Iemesli ir vairāki: gan neliels šķeldu apjoms privātajos mežos un nepietiekama kvalitāte, gan sezonāls pieprasījums apkures sezonā. Koksnes biomasas loģistikas sistēmas attīstība, veidojot starpkrautuves koksnes biomasas uzglabāšanai, uzlabotu šķeldas kvalitāti, radītu vietu kamīnmalkas ražošanai (palielinot malkas realizācijas vērtību 2,5 līdz 3 reizes) un citu specifisku produktu ražošanai.

Pašvaldību vadītāji ar interesi noklausījās šīs aktuālās tēmas izklāstu un pauda gatavību līdzdarboties, lai atrastu optimālu risinājumu, jo pašvaldībām energoapgādes jautājumi ir ļoti aktuāli. Sanāksmes laikā klātesošie vienojās, ka Latvijas Pašvaldību savienība apzinās pašvaldības, kas ir ieinteresētas koksnes biomasas loģistikas sistēmas izveidošanā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!