• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turkmenistānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2012. gada 22. martā

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turkmenistānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 27.martā, tiekoties ar Turkmenistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Berdimuratu Redžepovu, pārrunāja iespējas veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda cerību, ka pirmā Turkmenistānas vēstnieka stāšanās amatā kalpos par labu stimulu ciešākai abu valstu sadarbībai, it īpaši ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas ieinteresētību paplašināt ekonomisko sadarbību ar Turkmenistānu un citām Centrālāzijas reģiona valstīm. S.Āboltiņa rosināja aktivizēt darbu pie abu valstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas. Līguma par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem un investīciju aizsardzību, kā arī citu līgumu noslēgšana būtu nozīmīgs solis Latvijas un Turkmenistānas ekonomiskās sadarbības veicināšanā. Labs formāts sadarbības veicināšanai būtu arī starpvaldību komisijas organizēšana, pauda S.Āboltiņa, apliecinot Latvijas ieinteresētību šādas komisijas darbā.

Arī vēstnieks sarunā akcentēja abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstības labās perspektīvas. Turkmenistāna Latviju uzlūko kā tiltu starp Austrumu un Rietumu tirgiem, turklāt abām valstīm ir līdzīga vēsturiskā pieredze, uzsvēra B.Redžepovs. Kā perspektīvākās sadarbības jomas vēstnieks minēja farmāciju, kā arī transporta un loģistikas jomu – Turkmenistāna ir ieinteresēta kokvilnas tranzītā.

Tāpat sarunas gaitā Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka Latvija, godinot Kārļa Ulmaņa piemiņu, ir ieinteresēta uzstādīt viņam veltītu pieminekli Turkmenistānā, kur viņš atradās izsūtījumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!