• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu vizīti Vācijas parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par transportlīdzekļu nodokļu atvieglojumiem

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu vizīti Vācijas parlamentā

Vācijas parlamentā ir laba izpratne par nevienlīdzīgajiem konkurences apstākļiem, kādos strādā Latvijas un abu pārējo Baltijas valstu lauksaimnieki, saņemot vismazākos lauksaimniecības tiešos maksājumus visā Eiropas Savienībā (ES), kā arī ir atbalsts šīs problēmas taisnīgam risinājumam jaunā ES daudzgadu budžeta ietvaros. To 20.martā pēc tikšanās ar Vācijas Bundestāga deputātiem uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Lai divpusējās sarunās ar vācu parlamentāriešiem skaidrotu Latvijas nostāju ES daudzgadu budžeta veidošanā, Z.Kalniņa-Lukaševica un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis 20.martā tikās ar Vācijas Bundestāga Lauksaimniecības komitejas vadītāju Hansu Mihaēlu Goldmani un komitejas frakciju koordinatoriem, kā arī Eiropas lietu komitejas priekšsēdētāju Ginteru Krihbaumu.

"Sarunas laikā ar Bundestāga Lauksaimniecības komitejas priekšsēdētāju guvām pārliecību, ka vācu parlamentāriešiem ir patiesi laba izpratne par nevienlīdzīgajiem konkurences apstākļiem, kādos, saņemot vismazākos tiešmaksājumus, spiesti strādā Latvijas lauksaimnieki. Turklāt vācu politķi sarunā apliecināja, ka Vācijai ir būtiski, lai nākamā daudzgadu budžeta ietvaros šī Baltijas valstu problēma tiktu atrisināta," uzsvēra Z.Kalniņa-Lukaševica.

Komisijas priekšsēdētāja atgādina, ka ES lēmumu pieņemšanas procesā Vācija ir viena ietekmīgākajām valstīm, kuras viedoklī ieklausās, un tā ir arī viena no tā dēvētajām neto maksātājām, kura kopējā budžetā iemaksā vairāk nekā saņem.

Z.Kalniņa-Lukaševica sarunā ar H.M.Goldmani pauda viedokli, ka Latvijas gadījumā tiešmaksājumu aprēķināšanai jābalstās uz objektīviem, nevis vēsturiskiem kritērijiem par lauksaimnieciskās ražošanas apjomu.

V.Dombrovskis tikšanās laikā ar vācu parlamentāriešiem uzsvēra, ka Latvijas lauksaimnieki saņemto ES tiešmaksājumu finansējumu primāri investē savu saimniecību attīstībā – pērkot lauksaimniecības tehniku un stiprinot saimniecību konkurētspēju. Savukārt vairumā tā dēvēto veco dalībvalstu lauksaimnieki ES tiešmaksājumus uzlūko tikai kā papildu peļņas avotu.

Sarunu laikā Bundestāgā puses bija vienisprātis par nepieciešamību jaunajā ES daudzgadu budžetā 2014.–2020.gadam lauksaimniecībai atvēlēto finansējumu saglabāt līdzšinējā līmenī. Vienlaikus tas jāizmanto pēc iespējas efektīvāk, domājot par ilgtspējīgas un konkurētspējīgas lauksaimniecības politikas izveidi, vienojās Latvijas un Vācijas parlamentārieši.

Savukārt, tiekoties ar Bundestāga Eiropas lietu komitejas priekšsēdētāju G.Krihbaumu, Saeimas deputāti skaidroja Latvijas nostāju sarunās par ES daudzgadu budžetu, īpaši uzsverot mūsu valsts intereses kohēzijas politikā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!