• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Slovākija - divas valstis sadarbības ceļā uz Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas kustību Latvijā

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Slovākija — divas valstis sadarbības ceļā uz Eiropas Savienību

Vakar Ministru prezidenta biedra Eiropas integrācijas jautājumos Guntara Krasta un Slovākijas Ministru prezidenta vietnieka Eiropas integrācijas jautājumos Pavola Hamžika preses konferencē

K.JPG (11799 BYTES) Preses konferenci atklāja Guntars Krasts:

— Hamžika kunga pienākumi Slovākijā ir līdzīgi maniem pienākumiem šeit, Latvijā. Sarunu gaitā mēs arī pieskārāmies mūsu darba līdzībām, Hamžika kunga darba apjoms un pilnvaras gan ir nedaudz plašākas. Abām valstīm ir jākoncentrē spēki, lai šī gada laikā varētu uzsākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Sarunu laikā mēs pārrunājām darba apjomu, darbības virzienus un būtiskākos uzdevumus, kas vēl ir jāpaveic līdz Helsinku sanāksmei decembrī. Latvija un Slovākija ir ļoti ieinteresētas sadarboties, koordinējot savu darbību, lai maksimāli efektīvi varētu izmantot viens otra pieredzi. Mēs neesam konkurenti, bet gan partneri.

Tad runāja Pavols Hamžiks :

— Liels paldies par jūsu lielo interesi sadarboties. Šī ir ļoti svarīga vizīte gan Slovākijai, gan man kā Ministru prezidenta vietniekam personīgi. Tā ir ļoti laba iespēja apmainīties viedokļiem un dalīties pieredzē, jo abām valstīm ir vienlīdz lielas iespējas tikt uzaicinātām uz iestāšanās sarunām. Kā jau minēja G.Krasts, mēs neesam konkurenti un esam ļoti ieinteresēti savstarpējā sadarbībā. Mēs apmainījāmies ar informāciju par abu valstu pieeju sagatavošanās procesam, lai iekļautos Eiropas Savienībā. Abas valstis atrodas līdzīgā situācijā un risina līdzīgas problēmas gan politikā, gan ekonomikā. Starp mūsu valstīm ir ļoti labas attiecības, īpaši politiskajā līmenī. Labas iespējas sadarbības attīstīšanai ir arī ekonomikā, par ko arī tika un tiks runāts vizītes laikā. Mēs apspriedām darbības koordināciju integrācijas un likumu saskaņošanā. Sarunās pieskārāmies arī likumam par nacionālo minoritāšu valodu izmantošanu, kas tika pieņemts Slovākijā. Tam ļoti uzmanīgi seko līdzi Eiropas Komisija un arī EDSO pārstāvji.

 

Pēc tam Ministru prezidenta vietnieki atbildēja uz žurnālistu jautājumiem

— Hamžika kungs, ko jūs varētu pārņemt no Latvijas pieredzes integrācijas jautājumos?

P.Hamžiks:

— Slovāku puse ir ieinteresēta Latvijas sarunu pozīcijās, mani arī interesēja, kā Latvijā notiek iedzīvotāju sagatavošana un ieinteresēšana par iestāšanos Eiropas Savienībā, jo abām valstīm ir svarīgs iedzīvotāju atbalsts integrācijai Eiropas Savienībā. Mēs apmainījāmies pieredzē arī par valsts administratīvo institūciju darbu.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!