• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārvalstu investoru padome Latvijā: Par padomes vadību un augsta līmeņa tikšanās organizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārvalstu investoru padome Latvijā: Par padomes vadību un augsta līmeņa tikšanās organizēšanu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) jaunās valdes pirmajā sēdē ievēlējusi organizācijas vadību. Valdes priekšsēdētāja amatu turpmākajā periodā ieņems Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā pārstāvis Džerijs Virts. Valdes priekšsēdētāja vietnieku amatos ievēlēti "Swedbank" Baltijas Finanšu pārvaldes vadītājs Toms Siliņš un "CEMEX Latvija" valdes priekšsēdētājs Enrike Garsija.

Līdzās jau nosauktajām amatpersonām ĀIPL valdē turpinās strādāt Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā priekšsēdētājs Gunars Jungdāls. Pirmo reizi valdē ir ievēlēta "Fortum Latvija" valdes priekšsēdētāja Ginta Cimdiņa, "PricewaterhouseCoopers Latvija" partnere, valdes locekle Zlata Elksniņa-Zaščirinska un Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs.

Dž.Virts ir "RBM Group" partneris un valdes priekšsēdētājs. Dž.Virtam ir uzņēmējdarbības pieredze Baltijas reģionā jau no 1992.gada, kopā ar partneri izveidojot nekustamā īpašuma biznesu. Amerikas Tirdzniecības palātā Latvijā Dž.Virts no 2004. līdz 2006.gadam bija viceprezidents un no 2006.gada – prezidents. 2010.gadā viņš šo amatu atstāja, oficiāli beidzoties termiņam valdē, taču turpina aktīvu darbu palātā. Dž.Virts ir arī nodibinājuma "Ronald McDonald House Charities Latvija" dibinātājs un priekšsēdētājs. Viņš absolvējis Ilinoisas universitāti finanšu un starptautiskās uzņēmējdarbības specialitātē. ĀIPL valdē Dž.Virts strādā kopš 2010.gada.

Ārvalstu investoru padome Latvijā darbojas, veidojot aktīvu un atklātu dialogu ar valdību. Kopš 1999.gada ĀIPL un Latvijas valdība organizē augsta līmeņa tikšanās (ALT), kurās tiekas Latvijas valdības augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kas pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā. Tikšanās laikā tās dalībnieki pārrunā aktuālos Latvijas tautsaimniecības jautājumus un izvērtē sasniegto kopš iepriekšējās tikšanās. ALT laikā ĀIPL ik gadus iesniedz valdībai detalizētus viedokļu ziņojumus ar priekšlikumiem konkrētu uzņēmējdarbības vidi ietekmējošu problēmu risināšanai.

ĀIPL valdes priekšsēdētājs Dž.Virts uzskata: "Šobrīd, kad pasaules ekonomikā atkal jūtami krīzes signāli, ĀIPL atbalstīs Latvijas valdības aktivitātes reformu ieviešanā, kas ļautu izvairīties no atkārtotas recesijas vai vismaz mīkstinātu iespējamās krīzes iespaidu. Tajā pašā laikā mēs vēlamies turpināt sarunu par joprojām ārvalstu investoriem aktuālajām problēmām nodokļu administrācijā, tiesu sistēmas efektivitātē, valsts administrācijā, investoru aizsardzībā. Tās arī ir jomas, kurās Latvijai joprojām ir zems vērtējums Globālās konkurētspējas indeksā."

Sešpadsmitā valdības un investoru ALT notiks 31.maijā–1.jūnijā. Gatavojoties tai, ĀIPL darba grupas izstrādā aktuālos viedokļu ziņojumus ar ierosinājumiem un rekomendācijām septiņās jomās: makroekonomikas politika, valsts uzņēmumu konkurētspēja, nodokļi un nodokļu administrēšana, tiesu sistēmas efektivitāte, publiskās pārvaldes jautājumi, atjaunojamā enerģija un maksātnespējas likums. ALT ietvaros notiks arī publiska diskusija par tautsaimniecības attīstības politikas virzieniem. Tajā kā vieslektors piedalīsies Hārvarda Universitātes starptautiskās politekonomijas profesors Danijs Rodriks, palīdzot visiem kopīgi meklēt atbildes uz jautājumu – kas veido labu valsts ekonomikas politiku.

Ārvalstu investoru padome Latvijā ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušās lielākās ārvalstu firmas, kas veikušas nozīmīgas tiešās investīcijas Latvijā, kā arī desmit ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā. ĀIPL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī kopumā.

 

Ģirts Greiškalns, ĀIPL izpilddirektors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!