• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par reālas palīdzības nepieciešamību Baltkrievijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2012., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde:Par elektronisko identifikācijas karšu izsniegšanu

Vēl šajā numurā

04.04.2012., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par reālas palīdzības nepieciešamību Baltkrievijai

2.aprīļa Euronest sarunās Baltkrievijas disidenti ieteica Eiropas Savienībai sniegt reālu palīdzību, nevis aprobežoties tikai ar semināriem un rezolūcijām, ja tā vēlas reālas pārmaiņas Baltkrievijā.

"Mēs gaidām no jums konkrētu rīcībujūsu finansiāla, tehniska un politiska atbalsta priekšlikumus. Par daudzām lietām ir runāts no jūsu puses, bet acīmredzot tas nav veids, kā ietekmēt Aleksandru Lukašenko," uzsvēra Aleksejs Janukevičs no Baltkrievijas Tautas frontes.

Parlamenta morālais atbalsts ir augsti vērtējams, bet tomēr trūkst reālu instrumentu pārmaiņām, norādīja Baltkrievijas disidents Aleksandrs Milinkevičs, kas 2006.gadā saņēma EP Saharova balvu. Citi disidenti izteikumos bija vēl asāki: "ES politika ir ļoti vāja. Ieviestās sankcijas ir drīzāk brīdinājumi. Mums ir vajadzīgi reāli plāni un aktivitātes, finansiāls atbalsts, nevis semināri un rezolūcijas."

EP deputāti norādīja uz nesen izpildītajiem nāves sodiem, lai gan Parlaments un citas ES institūcijas aicināja A.Lukašenko tos atcelt, un atzina, ka ES duālā politika – no vienas puses, atvērtība, no otras, sankcijas – nav attaisnojusies un tāpēc jāatrod "trešā metode". Asamblejas dalībnieki piekrita, ka šai trešajai metodei jābūt ilgtermiņa ieguldījumam izmaiņām Baltkrievijas sabiedrībā.

Baltkrievija politisku iemeslu dēļ pagaidām nav Euronest locekle. Dalība asamblejā būs iespējams tikai tad, ja valstī notiks brīvas un godīgas vēlēšanas.

2.–4.aprīlī Baku, Azerbaidžānā, notika kārtējā Euronest parlamentārā sēde, kuras ietvaros EP deputāti un viņu opozīcijas pārstāvji no austrumu kaimiņvalstu parlamentiem satikās Baltkrievijas darba grupā ar četrām Baltkrievijas pilsoniskajām sabiedrībām un opozīciju pārstāvjiem. EP delegācijas sastāvā bija arī I.Vaidere un T.Ždanoka.

 

Par sankciju atbalstīšanu pret Baltkrieviju

Parlaments rezolūcijā aicina Baltkrievijas varas iestādes izsludināt nāves soda moratoriju un prasa pārcelt 2014.gada hokeja čempionātu no Baltkrievijas uz citu valsti.

Pieņemtajā rezolūcijā deputāti aicina Starptautisko Hokeja federāciju pārskatīt savu iepriekšējo lēmumu un apsvērt iespēju 2014.gadā Baltkrievijā paredzēto Pasaules hokeja čempionātu rīkot citā valstī, līdz kamēr Baltkrievijas varas iestādes nenodrošinās demokrātijas, cilvēktiesību un tiesiskuma principu īstenošanu.

Parlaments rezolūcijā atbalsta februārī ieviestās ES sankcijas pret Baltkrieviju un aicina arī turpmāk izvērtēt nepieciešamību ieviest stingrākas un mērķtiecīgi orientētas sankcija, tai skaitā ekonomiskās.

 

Par mobilo sakaru viesabonēšanas cenu pazemināšanu

Viesabonēšanas datu lejupielādes un zvanu cenām jāpazeminās jau šovasar – par to 27.martā Eiropas Parlamenta deputāti panākuši vienošanos ar Ministru padomi Dānijas prezidentūras ietvaros.

Saskaņā ar vienošanos, sākot ar 2012.gada 1.jūliju, patērētājiem viena MB lejupielādes cena būs 0,70 eiro, 2013.gadā – 0,45 eiro un 2014.gadā – 0,20 eiro. Pašreiz nepastāv cenu griesti mobilo datu pakalpojumu cenām, kas tiek piedāvātas patērētājiem. Cena par zvana vienu minūti no 2012.gada 1.jūlija nepārsniegtu 0,29 eiro un 0,19 eiro 2014.gadā (pašreiz – 0,35 eiro). Cena par īsziņu no 1.jūlija paredzēta 0,09 eiro un 0,06 eiro 2014.gadā (pašreiz – 0,11 eiro).

 

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!