• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noslēguma maksājumu par Kohēzijas fonda projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2012., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par PTO Valsts iepirkumu nolīguma pārskata pabeigšanu

Vēl šajā numurā

04.04.2012., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noslēguma maksājumu par Kohēzijas fonda projektiem

Eiropas Komisija (EK) ir informējusi Eiropas Savienības (ES) fondu vadošo iestādi – Finanšu ministriju – par 2004.–2006.gada plānošanas perioda Kohēzijas fonda divu lielo projektu "Piejūras reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošana" un "Tehniskā palīdzība transporta sektorā Latvijā" noslēgšanu, apliecinot, ka projektu noslēguma dokumentācija Eiropas Komisijā ir apstiprināta un Latvija budžetā saņems abu projektu noslēguma maksājumus 2,2 miljonu latu un 109 tūkstošu latu apmērā.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta mērķis bija ieviest Piejūras reģionā videi draudzīgu un ekonomiski ilgtspējīgu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, kas pilnībā atbilstu spēkā esošajām valsts un Eiropas Savienības noteikumu prasībām. Kopējās projekta izmaksas bija ~16,4 miljoni latu, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzfinansējums – 11,2 miljoni latu.

Savukārt tehniskās palīdzības projekta mērķis bija sniegt kvalificētu atbalstu tehnisku dokumentu sagatavošanā tādiem projektiem kā autoceļa E-22 Austrumu ievads Rīgā, Rīgas dzelzceļa mezgla rekonstrukcija un Daugavas kreisā krasta dzelzceļa maršrutu uz ostas teritorijām un starptautisko lidostu "Rīga" izpēte. Kopējās projekta izmaksas bija ~1 miljons latu, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzfinansējums bija 916 tūkstoši latu.

Kopumā 2004.–2006.gada periodā tika īstenoti 45 Kohēzijas fonda projekti ar kopējām izmaksām ~790 miljoni latu. Tai skaitā 25 projekti tika īstenoti vides nozarē, 18 satiksmes nozarē un 2 projekti tika īstenoti kā tehniskās palīdzības projekti ieviešanas sistēmas administratīvās kapacitātes nodrošināšanai.

Noslēguma dokumentāciju EK ir apstiprinājusi 23 Kohēzijas fonda 2004.– 2006.gada perioda projektiem, kā arī Latvija saņēmusi noslēguma maksājumus budžetā par šiem projektiem. Atlikušo projektu noslēguma dokumentu izvērtēšana EK turpinās.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!