• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piena upi bez teces. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piena upi bez teces (turpinājums)

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piena upi bez teces

Pēc Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības informācijas, kritiska situācija izveidojusies arī piena ražošanas nozarē. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu piena iepirkuma cenas samazinājušās par 18,3 procentiem. Aizvadītā gadu mijā pienu iepirka vidēji par 10,2 santīmiem litrā, bet pašlaik — tikai par 8,4 santīmiem. Daudzviet piena iepirkumu cenas jau sasniegušas kritisku robežu. Tas laukos radījis pamatotu satraukumu, jo gandrīz pusei zemnieku saimniecību ieņēmumus veido tieši piena nauda.

Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības padomes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs atzīst, ka piena iepirkumu cenas krišanos daļēji ietekmēja sliktā lopbarības bāze, lopu skaita samazināšanās zemnieku saimniecībās, kā arī piena produktu cenu samazinājums pasaules tirgū. Starp citu, piena produkcijas cenām joprojām ir tendence samazināties.

Aizvadītajā gadā Latvijā tika saražots ap 940 tūkstošu tonnu piena, no tām — apmēram 470 tūkstošu tonnu tika pārstrādātas. Aptuveni 33 procentus no gatavās produkcijas eksportēja ārpus Latvijas.

Pašlaik piena pārstrādes uzņēmumiem ir grūtības ar produkcijas realizāciju, veidojas prāvi gatavās piena produkcijas uzkrājumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!