• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 3. aprīļa noteikumi Nr. 242 "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumos Nr.764 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai pasākumā "Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" un pasākumā "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā""". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.151

Par nekustamo īpašumu nostiprināšanu zemesgrāmatā uz valsts vārda un pārdošanu

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 242

Pieņemts: 03.04.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.242

Rīgā 2012.gada 3.aprīlī (prot. Nr.18 32.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumos Nr.764 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai pasākumā "Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" un pasākumā "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumos Nr.764 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai pasākumā "Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" un pasākumā "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā"" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 164.nr.; 2012, 9.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Atbalsta pretendents ir:

10.1. šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētajā aktivitātē:

10.1.1. juridiska vai fiziska persona, kas ražo Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minētos nepārstrādātos lauksaimniecības produktus, izņemot zivsaimniecības produktus, mājas (istabas) dzīvniekus un tādus dzīvniekus, uz kuriem neattiecas Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums, ja šī persona projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā;

10.1.2. juridiska vai fiziska persona, kas plāno izveidot saimniecību, lai uzsāktu Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minēto nepārstrādāto lauksaimniecības produktu ražošanu, izņemot zivsaimniecības produktus, mājas (istabas) dzīvniekus un tādus dzīvniekus, uz kuriem neattiecas Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums, ja šī persona projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā;

10.2. šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minētajā aktivitātē:

10.2.1. juridiska vai fiziska persona, kas ir Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrēts pārtikas uzņēmums, kurš nodarbojas ar lauksaimniecības produktu pārstrādi mājas apstākļos (izņemot zivsaimniecības produktus), ja šī persona projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā;

10.2.2. juridiska vai fiziska persona, kas plāno nodarboties ar lauksaimniecības produktu pārstrādi mājas apstākļos (izņemot zivsaimniecības produktus), ja šī persona projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā;

10.3. šo noteikumu 5.punktā minētajās aktivitātēs – šo noteikumu 5.punktā minētajos normatīvajos aktos noteiktais atbalsta pretendents, kas projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā;

10.4. šo noteikumu 6.punktā minētajās aktivitātēs – biedrības vai nodibinājumi, vietējās pašvaldības, citas juridiskas vai fiziskas personas, kas projektu īsteno vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā."

2. Papildināt noteikumus ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Pamatizejvielas, ko, īstenojot projektu, izmanto šo noteikumu 10.2.apakšpunktā minētais atbalsta pretendents, ir lauksaimniecības produkti, kas minēti Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā, izņemot zivsaimniecības produktus."

3. Papildināt 14.3.apakšpunktu aiz vārda "celšanās" ar vārdiem "gatavās produkcijas krājumu pieaugums, zems likviditātes koeficients, krītoša vai nulles aktīvu vērtība".

4. Papildināt noteikumus ar 20.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.8. šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minētajā aktivitātē – uzskaites veidlapu par saņemto de minimis atbalstu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapas paraugu."

5. Izteikt 22.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.9. uzskaites veidlapu par saņemto de minimis atbalstu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapas paraugu, izņemot gadījumu, ja atbalsta pretendents ir vietējā pašvaldība, kā arī biedrība, nodibinājums vai reliģiska organizācija, kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, un projekts nav saistīts ar saimnieciskās darbības uzsākšanu vai attīstību."

6. Aizstāt 40.punktā skaitli un vārdu "6.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "3.2.apakšpunktā un 6.punktā".

7. Aizstāt 42.punktā skaitli un vārdu "6.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "3.2.apakšpunktā un 6.punktā".

8. Izteikt 1.pielikuma B.4.sadaļu šādā redakcijā:

"B.4. Atbalsta pretendenta zeme

Atbalsta pretendenta zeme

ha

t.sk. MLA* (ha)
(aizpilda, ja pretendē uz atbalstu lauksaimniecības produktu ražošanai)

KOPĀ

-

X

Īpašumā

-

X

Pastāvīgā lietošanā

-

X

Nomātā

-

X

Citiem iznomātā

-

X

Lauksaimniecībā izmantojamā zeme (turpmāk – LIZ)

-

-

Īpašumā

-

-

Pastāvīgā lietošanā

-

-

Nomātā

-

-

LIZ izmantošanas veids

-

-

Aramzeme

-

-

Ilggadīgie stādījumi

-

-

Pļavas un ganības

-

-

Pārējā zeme

-

X

Meži

-

X

Meži, kuros kultivē mellenes vai dzērvenes

-

X

Purvi, kuros kultivē mellenes vai dzērvenes

-

X

Pārējā zeme (zem ēkām, ceļiem utt.)

-

X

* Mazāk labvēlīgie apvidi (turpmāk – MLA) saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku attīstībai – vides un lauku ainavas uzlabošanai."

9. Izteikt 1.pielikuma C.24.sadaļu šādā redakcijā:

"C.24. Projektā izmantotā pamatizejviela un paredzētais gala produkts (aizpilda, ja pretendē uz atbalstu lauksaimniecības produktu pārstrādei mājas apstākļos)
Pamatizejviela (Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minēts lauksaimniecības produkts):
Produkta(-u) nosaukums(-i)
KN grupa un KN kods līdz iespējamam detalizācijas līmenim 
Galaprodukts:
Produkta veida(-u) nosaukums(-i)

"

10. Papildināt 1.pielikuma D.1.sadaļu ar 11.punktu šādā reakcijā:

''11.1 Uzskaites veidlapa par saņemto de minimis atbalstu

oriģināls

"

11. Izteikt 3.pielikuma A.1.sadaļu šādā redakcijā:

"A.1. Vispārēja informācija par atbalsta pretendentu

Aizpilda, ja atbalsta pretendents ir fiziska persona

Vārds:

 

Uzvārds:

 

Personas kods:

 

Aizpilda, ja atbalsta pretendents ir juridiska persona vai individuālais komersants

Atbalsta pretendenta nosaukums:

 

Atbalsta pretendenta juridiskā darbības forma (biedrība; nodibinājums; pašvaldība; reliģiska organizācija; sabiedrība ar ierobežotu atbildību; akciju sabiedrība; zemnieku saimniecība u.c.):

 

Vadītāja vārds:

 

Vadītāja uzvārds:

 

Reģistrācijas Nr.:

 

PVN maksātāja Nr.:

 

Reģistrācijas datums:

 

 "

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministre L.Straujuma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!