• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu dabasgāzes infrastruktūrai Rīgas ostā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopīgo rūpniecības izaugsmi februārī

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu dabasgāzes infrastruktūrai Rīgas ostā

Eiropas Savienība (ES) ar gandrīz 2,5 miljonu eiro lielu atbalstu finansēs jūras maģistrāles pētījumu, lai Baltijas jūras reģionā pieņemtu saskaņotu pieeju sašķidrinātas dabasgāzes (LNG) bunkuru pildīšanas infrastruktūras attīstībai. Pētījums aptvers Dānijas, Latvijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un Polijas ostas.

Šā Eiropas Transporta tīkla programmas (TEN-T) projekta galvenais mērķis būs iesaistītajām ostām izstrādāt standartizētāku pieeju LNG infrastruktūras plānošanā un būvniecībā. Jūrniecības sektorā LNG strauji izvirzās kā videi draudzīgākā degviela, un ES veicina tās izmantošanu.

Deviņas ostas (Orhūsa, Kopenhāgena-Malme, Helsingborga, Stokholma, Helsinki, Turku, Ščecina-Svinoujsce, Rīga un Tallina) īstenos vairākus pirmsinvestīciju pētījumus, kas būs par pamatu nākotnes ieguldījumiem infrastruktūrā.

Projektu, kas sniedz ieguldījumu TEN-T prioritātes projekta 21 (Jūras maģistrāles) īstenošanā, vadīs Eiropas Transporta tīkla izpildaģentūra, un to ir plānots noslēgt līdz 2013.gada beigām.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!