• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par dokumentu apliecināšanas un legalizācijas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par infrastruktūras attīstību Krievu salā

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par dokumentu apliecināšanas un legalizācijas kārtību

1.aprīlī stājās spēkā MK noteikumi Nr.186 "Publisko dokumentu legalizācijas noteikumi", kas ievērojami samazinās termiņu, kādā tiek veikta dokumentu apliecināšana ar Apostille vai legalizācija. Iepriekš noteiktais dokumentu apliecināšanas/legalizācijas termiņš no desmit darba dienām tiek samazināts uz laiku līdz divām darba dienām. Ar MK noteikumu Nr.186 spēkā stāšanos tiek atcelta prasība attiecībā uz fiziskas vai juridiskas personas tiesībām iesniegt dokumentus Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā. Turpmāk publiskus dokumentus apliecināšanai/legalizācijai var iesniegt, aizpildot noteiktas formas anketu, bez pilnvaras vai radniecību apliecinošiem dokumentiem. Pakalpojumam ir noteikta vienota samaksa – 10 lati par dokumentu.

Jaunā kārtība atvieglos privātpersonu dokumentu noformēšanu, dodoties mācīties vai strādāt ārpus Latvijas, kā arī veicinās Latvijas uzņēmumu eksportspēju, uzsvaru liekot uz mazo mikrouzņēmumu izdevumu samazināšanu par ārvalstu institūcijās iesniedzamo publisko dokumentu apliecināšanu.

 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!