• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Kanādu lauksaimniecības zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2012.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Kanādu lauksaimniecības zinātnē

4.aprīlī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Kanādas vēstnieku Latvijā Džonu Morisonu, lai pārrunātu abu valstu sadarbību lauksaimniecībā.

Iespējas paplašināt sadarbību amatpersonas saskatīja galvenokārt lauksaimniecības zinātnē un pētniecībā. Īpaša interese gan Latvijas, gan Kanādas pusei bija aktivizēt kopīgo darbu selekcijas un ciltsdarba jautājumos. Jau šogad martā Priekuļu laukaugu selekcijas institūta pētnieki iepazinās ar Kartupeļu pētniecības centru Kanādā, sastrādāšanās noris arī miežu selekcijā. Tālākā darbībā iecerēts apmainīties ar selekcijas izejmateriālu, veicamajos pētījumos īpaši iesaistot jaunos zinātniekus.

Interesi sastrādāties ar Kanādas zinātniekiem izrādījusi Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Iespējas abu valstu zinātnieku kopīgam darbam gan akadēmisko, gan zinātnisko kontaktu aktivizēšanai ir ļoti labas. Latvijas esošie un topošies pētnieki augstu vērtē iespējas viesoties Kanādā, lai aplūkotu, kā darbojas jaunākās tehnoloģijas, un iepazītos ar savu kolēģu pieredzi to izmantošanā. Kanādas vēstniecība Latvijā atbalsta arī turpmākas iniciatīvas, aicinot iesniegt izvērtēšanai jaunus priekšlikumus un idejas.

Tirdzniecība starp Latviju un Kanādu nav īpaši aktīva, tomēr jāmin, ka Latvijas tirdzniecības bilance ar Kanādu ir pozitīva. Pazīstamākie Latvijas eksporta produkti uz Kanādu ir alkohols un zivju konservi, pretī saņemot dzīvnieku barību, alkoholu, augļus un riekstus. Latvija uz Kanādu 2011.gadā eksportēja lauksaimniecības produkciju par kopējo vērtību 3,29 miljoni eiro. Nozīmīgāko vietu ieņēma bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni, ko pagājušajā gadā eksportēja 1,75 miljonu eiro vērtībā. Otru nozīmīgāko vietu lauksaimniecības produktu eksportā pērn ieņēma miltrūpniecības produkcija, ko Latvija eksportēja 1,27 miljonu eiro vērtībā. Tāpat 2011.gadā Latvija uz Kanādu izveda gaļas un zivju izstrādājumus, galvenokārt zivju konservus, kā arī kakao un tā izstrādājumus.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!