• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Uzbekistānas parlamenta vicespīkera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2012. gada 29. marta sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Uzbekistānas parlamenta vicespīkera vizīti Latvijā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 3.aprīlī, tiekoties ar Uzbekistānas Republikas parlamenta Likumdošanas palātas priekšsēdētāja vietnieku Boriju Alihanovu un viņa vadīto delegāciju, akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi abu valstu attiecību veidošanā un Latvijas gatavību dalīties reformu pieredzē.

"Latvija Uzbekistānu redz kā ļoti nozīmīgu un perspektīvu sadarbības partneri Centrālāzijas reģionā, tādēļ vēlamies vairāk attīstīt gan ekonomisko, gan arī parlamentāro sadarbību," teica S.Āboltiņa, darot zināmu, ka Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu. Saeimas priekšsēdētāja sarunā apliecināja Latvijas gatavību dalīties gūtajā reformu pieredzē – gan likumdošanas procesa pilnveidošanā, gan padarot parlamentu atvērtāku un pieejamāku iedzīvotājiem.

"Pēdējo gadu laikā Saeima daudz paveikusi atvērta parlamenta veidošanā. Izveidots un darbojas Apmeklētāju un informācijas centrs, kur iespējams gan saņemt informāciju par Saeimu, gan arī personīgi tikties ar deputātiem. Sadarbībā ar nevalstisko sektoru par aktuāliem jautājumiem Saeimā regulāri organizējam konferences, translējot tās arī tiešraidē internetā. Savukārt aprīļa beigās parlamentā jau otro reizi sanāks Jauniešu saeima," ar atvērta parlamenta iniciatīvām iepazīstināja S.Āboltiņa.

Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks sarunā atzina, ka Uzbekistānai ir noderīga Latvijas likumdošanas reformu pieredze. Turklāt abām valstīm ir arī kopīga vēsturiskā pieredze un nepastāv valodas barjera, kas būtiski atvieglo sadarbības veidošanu, teica B.Alihanovs.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē Uzbekistānu kā nozīmīgu partneri transporta un loģistikas jomā, ko apliecina līdzšinējā sekmīgā sadarbība nemilitāro kravu tranzītā uz Afganistānu pa Ziemeļu izplatīšanas ceļu. S.Āboltiņa arī uzaicināja Uzbekistānas pārstāvjus maija sākumā Rīgā apmeklēt starptautisku konferenci, kas būs veltīta Ziemeļu izplatīšanas ceļa transformācijai par transkontinentālu tranzīta maršrutu.

Raksturojot Latvijas ieinteresētību attiecību veidošanā ar Uzbekistānu, S.Āboltiņa norādīja, ka tieši Uzbekistānā darbojas Latvijas reģionālā vēstniecība. Latvijas vēstniecība Taškentā patlaban pilda arī NATO kontaktvēstniecības funkcijas, teica S.Āboltiņa, pateicoties Uzbekistānas pusei par atbalstu mūsu valsts vēstniecības darbā.

Tāpat ar uzbeku parlamentāriešiem 3.aprīlī tikās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs un Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu.

Uzbekistānas parlamentu vizītē Latvijā pārstāvēja arī parlamenta Senāta Budžeta un ekonomikas reformu komisijas priekšsēdētājs Abdurašids Altijevs un parlamenta Likumdošanas palātas Rūpniecības, celt­niecības un tirdzniecības komisijas priekšsēdētājs Sobirs Žaborovs.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!