• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sporta nozīmi cilvēka un sabiedrības dzīvē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzbekistānas parlamenta vicespīkera vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sporta nozīmi cilvēka un sabiedrības dzīvē

Aktīvs dzīvesveids ir ikviena cilvēka veselības pamatā, bet vienlaikus sports nes mūsu valsts vārdu pasaulē un iedvesmo jauniem sasniegumiem. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzina 23.martā, atklājot Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas ikgadējo sesiju.

Raksturojot sporta nozīmi cilvēka un sabiedrības dzīvē, S.Āboltiņa sacīja, ka sports caurvij skolas gadus un ir pamats vesela cilvēka attīstībai. Tas saskata talantus, izceļ viņus gaismā, izved pasaulē un ļauj sasniegt teju neiespējamo. "Sports ļauj izskanēt mūsu valsts vārdam pasaulē, nes valstij medaļas un kalpo par iedvesmu. Valststie esam mēs visi, un ikviens individuāls panākums ir mūsu kopīga maza uzvara," norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja savā uzrunā uzsvēra, ka Latvija ir nogājusi smagu ekonomikas atjaunošanas ceļu un pateicās visām sporta organizācijām, kas kopā ar valsti nogājušas grūto konsolidācijas ceļu: "Arī jūs sakodāt zobus, noturējāt sportu un neļāvāt tam panīkt. Krīze valstī skāra pilnīgi visas jomas, un jūsu entuziasms un pārliecība bija tas, kas ļāva Latvijas sportam izturēt."

S.Āboltiņa uzsvēra, ka tieši grūtos laikos tiek pārbaudīta izturība, vienotība un saticība: "Tieši šajos laikos visās jomās, arī sportā, ir svarīgi turēties kopā, nesadrumstaloties, nesadalīties sīkās vienībās. Mums ir dažādi sasniegumi un daudz sporta veidu, bet sporta karogs ir viens, tas ir olimpiskais, bet pamatā tam – mūsu sarkanbaltsarkanais."

Runājot par valsts sporta politiku, S.Āboltiņa atzina, ka tai jābūt vienotai un pilnīgi skaidrai. Tai jānodrošina vienmērīga sporta attīstība, jārūpējas gan par ikdienas sportu, gan tiekšanos pēc izcilības. Sporta politikai jābūt arī ar savu skaidru un atbilstošu vietu valsts pārvaldē, uzsvēra S.Āboltiņa.

Paužot gandarījumu par Latvijas sportistu sasniegumiem, S.Āboltiņa sacīja: "Lai gūtu panākumus, ir jāizvirza augsti mērķi, un Latvijas sports ar mazvērtības kompleksu neslimo. Mēs izvirzām mērķus, sasniedzam un pārsniedzam tos, un reizēm pat paši brīnāmieskā mēs, tik maza valsts, to spējām?! Sports dāvā patiešām īpašas emocijas, azartu, cīņas prieku un patriotismu gan tiem, kas sporto, gan tiem, kas jūt līdzi un atbalsta."

Tuvojošos Olimpisko spēļu ieskaņā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 23.martā piedalījās gadskārtējā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā. Sesijas dalībnieki pārrunāja olimpiskajai sabiedrībai būtiskus jautājumus par valsts sporta politikas aktualitātēm, pērn paveikto, galvenajiem uzdevumiem 2012.gadā, LOK budžeta izpildi un šovasar gaidāmajām vasaras Olimpiskajām spēlēm Londonā.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!