• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par transporta nozares prioritātēm Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2012., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2012.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

11.04.2012., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par transporta nozares prioritātēm Eiropas Savienībā

4.aprīlī Latvijas satiksmes ministrs Aivis Ronis pēc Francijas transporta ministra Tjerī Mariāni ielūguma devās darba vizītē Francijā.

Tikšanās laikā ar Francijas transporta ministru A.Ronis iepazīstināja ar Latvijas valdības nesen apstiprināto redzējumu par Latvijas pozīciju Eiropas Savienības (ES) transporta prioritāšu kontekstā, uzsverot Latvijas ieinteresētību Rail Baltic 2 projektā, t.sk. finanšu priekšnosacījumus un maršruta noteikšanas iespējas, kā arī Latvijas redzējumu rietumu–austrumu koridoru iekļaušanā ES prioritāro transporta koridoru lokā.

T.Mariāni apliecināja, ka Francijas puse ļoti nopietni izvērtē iespējas organizēt sava militārā kontingenta reversās piegādes no Afganistānas caur Latviju.

Tāpat puses pārrunāja sadarbību aviācijas jomā. A.Ronis interesējās par Parīzes lidostas operatora nesenajām investīcijām Turcijas uzņēmumā “TAV Airport Holding”, kas ir lielākais starptautiskās lidostas “Rīga” komercplatību operators. Puses atzinīgi novērtēja nesen noslēgto savienojošo lidojumu līgumu (Code-share Agreement) starp Latvijas nacionālo aviokompāniju “airBaltic” un “AirFrance”, kas ir nozīmīgs pirmais solis abu aviokompāniju iespējamai sadarbības paplašināšanai nākotnē.

Francijas puse aktīvi interesējās par aviokompānijas “airBaltic” flotes atjaunošanu. Satiksmes ministrs A.Ronis uzsvēra, ka konkrēta lēmuma pieņemšana ir “airBaltic” vadības kompetencē, bet ar nosacījumu, ka tas finansiāli neietekmē “airBaltic”. Latvijas valdība tomēr patur tiesības izvērtēt šā darījuma pievienoto vērtību Latvijas tautsaimniecībai, t.sk. jaunu darba vietu radīšanu, kā arī iespējamu lidmašīnu apkopes un nozares speciālistu apmācību centra izveidi Latvijā.

Lai rastu abpusēju atbalstu, sarunu gaitā puses pārrunāju balsu apmaiņas iespējas transporta nozares starptautisko organizāciju ietvaros.

Aivis Freidenfelds, ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!