• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniecei Albānijā, Maltā un Sanmarīno. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2012., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.04.2012., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniecei Albānijā, Maltā un Sanmarīno

5.aprīlī Valsts prezidents Andris Bērziņš svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajai Latvijas Republikas nerezidējošajai vēstniecei Albānijā, Maltā un Sanmarīno Elitai Kuzmai. Kopš 2011.gada septembra E.Kuzma ir Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijas Republikā.

Pirms tam E.Kuzma bijusi Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja vēstniece un vēstniece Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcijā.

E.Kuzma darba gaitas Ārlietu ministrijā uzsākusi jau 1992.gadā. Savas karjeras laikā ārlietu dienestā ir bijusi Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece, vadījusi Pirmo politisko direkciju, kā arī ir strādājusi Rietumeiropas departamentā un Ārlietu ministrijas Ekonomiskajā departamentā. No 2000. līdz 2005.gadam E.Kuzma ir bijusi Latvijas vēstniece Austrijas Republikā, un no 2005. līdz 2010.gadam – Latvijas vēstniece Zviedrijas Karalistē. Jau iepriekš viņa ir pildījusi nerezidējošas Latvijas vēstnieces pienākumus Lihtenšteinā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē un Ungārijā.

Albānija un Latvija savstarpēji viena otru atzina 1928.gada 16.februārī, savukārt diplomātiskās attiecības abu valstu starpā tika atjaunotas 1992.gada 29.aprīlī. Latvija un Malta diplomātiskās attiecības nodibināja 1992.gada 1.janvārī, bet Latvijas un Sanmarīno diplomātisko attiecību nodibināšana stājās spēkā 2000.gada 18.maijā. Visu trīs valstu intereses Latvijā pārstāv nerezidējošie vēstnieki.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!