• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pareizticīgo un vecticībnieku 2012.gada Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2012., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par vārda brīvību un mediju atbildību

Vēl šajā numurā

13.04.2012., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pareizticīgo un vecticībnieku 2012.gada Lieldienās

Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs:

Dārgie brāļi un māsas! Kristus Baznīca kopš tās dzimšanas brīža un līdz pat šai dienai slavina sava Dievišķā dibinātāja – Kunga Jēzus Kristus – svēto un pestījošo Augšāmcelšanos no mirušajiem. Pashu mēs dēvējam par “Svētku Svētkiem” – diženākajiem mūsu svētkiem vai, pēc sirdsskaidrā Efrēma Sīrieša vārdiem, par “svētku valdnieci”. Kristus Pasha ir mūsu ticības centrs. Svētais apustulis Pāvils raksta: “Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir mūsu ticība.”

Augšāmcēlies Kristus, parādījies mirru nesējām sievām, sacīja viņām: “Priecājieties!” Un šī Dieva svētība vienmēr ir nemainīgi klātesoša Kristus Baznīcā. Vēsts par Pestītāja Augšāmcelšanos piepilda sirdi ikvienam, kurš tic Kristum, mīl Kristus Baznīcu un dzīvo pēc Evaņģēlija likumiem.

Nakts tumsa ir pagājusi. Aust jaunas dienas rīts. Viss aicina dzīvei, cerībai, priekam. Svētītājs Aizdonas Tihons raksta: “Kristus augšāmcēlies no mirušiem, apgaismojis visu pasauli... visu sirdis sasildījis un ielīksmojis.”

Baznīca visā Augšāmcelšanās svētku svinību laikā vēršas pie visiem saviem uzticamajiem bērniem ar aicinājumu: “Piedosim visu Augšāmcelšanās dēļ arī tiem, kas mūs nīst,” ar aicinājumu nolikt malā savstarpējo ienaidu un ļaunumu. Viss ir jāaizmirst – gan šķelšanās, gan ienaids.

Lai mūsu sirds spētu uzņemt Augšāmcelšanās gaismu, mums nepieciešams būt mierā ar Dievu un mūsu tuvākajiem. Kristus aicina mūs mīlēt ne tikai tos, kuri mūs mīl, bet uzliek par pienākumu mīlēt arī tos, kuri mūs nīst. Patiesam Kristus māceklim jāmāk piedot tam, kas rīkojies pret viņu slikti, ievainojis viņu ar ļaunu vārdu, darījis pāri.

Tikai uzvarot ienaidu un piepildoties ar mieru un labvēlību pret citiem, sirds dziļumā var sajust, ka Kristus patiesi augšāmcēlies, ka elle, grēks un nāve ir uzvarēti.

Lai mūžsenais Pashas sveiciens sasilda jūsu sirdis, piepildot tās ar ticību, cerību, mīlestību un augšāmcelšanās prieku: Kristus Augšāmcēlies!

No sirds sveicu visu Dieva man uzticēto draudzi gaišajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos. Vēlu visiem mieru, prieku, kristīgu saprašanos, veselību, pestīšanu un neizsīkstošu Dieva Palīdzību.

Mūsu Kunga Jēzus Kristus, Kurš Augšāmcēlies no mirušiem, žēlastība un mana Virsgana svētība lai ir ar jums visiem!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!