• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Kompetences centru darbības atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2012., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pareizticīgo un vecticībnieku 2012.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

13.04.2012., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Kompetences centru darbības atjaunošanu

Finanšu ministrija (FM) kā Eiropas Savienības fondu vadošā iestāde ir saņēmusi atbildīgās iestādes – Ekonomikas ministrijas (EM) – vēstuli par Kompetences centru programmas turpmāku ieviešanu, kurā izteikts konceptuāls atbalsts FM izstrādātajam modelim, kas paredz pakāpenisku programmas darbības atjaunošanu, novēršot auditā konstatētos riskus.

Finanšu ministrijas risinājums paredz prioritāri to pētījumu īstenošanas atjaunošanu, kas bija uzsākti līdz programmas apturēšanas brīdim, t.i., līdz pagājušā gada 22.decembrim.

Lai pilnvērtīgi turpinātu iesāktos pētījumus un varētu paredzēt jaunu iepirkumu izsludināšanu šo pētījumu ietvaros, EM kā pirmo soli virza steidzamus grozījumus programmas noteikumos, kas novērstu konstatētos riskus saistībā ar neatbilstoši veiktiem iepirkumiem, tai skaitā interešu konfliktu. Grozījumus noteikumos plānots virzīt uz Ministru kabinetu līdz šā gada aprīļa beigām.

Savukārt šā gada otrajā ceturksnī EM plāno virzīt uz MK nākamos grozījumus šajos noteikumos, lai novērstu pārējos audita laikā konstatētos riskus, jo īpaši precizējot normas atbilstībai valsts atbalsta nosacījumiem, kā arī paredzot saprātīgas prasības projektu ilgtspējas nodrošināšanai.

Kā nākamais solis ir paredzēta esošo projektu pārvērtēšana, lai skaidri nodalītu nozares interesēs veiktos pētījumus no individuālajiem pētījumiem (nodalot pētījumu īstenotājus), tādējādi programma tiktu sadalīta divos blokos – nozares pētījumos un individuālajos pētījumos. Līdz ar šīm darbībām būtu iespējama pilnīga programmas darbības atjaunošana, nodrošinot arī jaunu pētījumu uzsākšanu. Saskaņā ar EM prognozēm tas varētu notikt līdz šā gada trešā ceturkšņa beigām.

2011.gada nogalē tika veikts Kompetences centru programmas audits, kura ietvaros tika konstatēti šādi ar aktivitātes ieviešanu saistīti riski: kompetences centru ilgtspējas nenodrošināšana, projektu mērķu nesasniegšana, nesaskaņots komercdarbības atbalsts, dubultā finansējuma un neatbilstoši veikto iepirkumu risks.

FM atbalsta ieguldījumus, kas ilgtermiņā paaugstina ekonomikas konkurētspēju, kā arī veicina pētniecības un rūpniecības sektoru sadarbību un komersantu konkurētspējas paaugstināšanu. Tāpēc, lai nodrošinātu maksimālu līdzekļu atdevi, svarīgs ir tālredzīgs, atbilstoši definēts investīciju (valsts budžeta, ES fondu, privātā finansējuma) mērķis un ieviešanas mehānisms.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!