• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2012. gada 23. marta lēmums Nr. 17 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.27

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 17

Pieņemts: 23.03.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.17

Rīgā 2012.gada 23.martā (prot. Nr.16, 3.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.571/12/03.02./1
Par SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un AS "ŽURNĀLI UN DIENA" apvienošanos

Konkurences padome 2012.gada 23.februārī saņēma ziņojumu par SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un AS "ŽURNĀLI UN DIENA" apvienošanos, SIA "Rīgas tirdzniecības osta" iegūstot izšķirošu ietekmi AS "ŽURNĀLI UN DIENA" (turpmāk – Ziņojums).

Iepazīstoties ar Ziņojumā sniegto informāciju, Konkurences padome secināja, ka Ziņojums atbilst Ministru kabineta 2008.gada 29.septembra noteikumu Nr.800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi) prasībām un tādējādi saīsinātā Ziņojuma saņemšanas diena Konkurences padomē ir 2012.gada 23.februāris.

SIA "Rīgas tirdzniecības osta" ir Latvijas Republikas komercreģistrā reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību ar vienoto reģistrācijas Nr.40003755064, juridiskā adrese: Eksporta iela 15 k-1, Rīga, Latvija.

AS "ŽURNĀLI UN DIENA" ir Latvijas Republikas komercreģistrā reģistrēta akciju sabiedrība ar vienoto reģistrācijas Nr.40103314336, juridiskā adrese: Blaumaņa iela 5A-28, Rīga, Latvija.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un papildus iegūto informāciju, Konkurences padome

konstatēja:

1. Apvienošanās dalībnieki

1.1. Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju SIA "Rīgas tirdzniecības osta" nodarbojas ar ieguldījumu veikšanu un līdzdalības turēšanu (pārvaldi) kapitālsabiedrībās. SIA "Rīgas tirdzniecības osta" ir ietekme kopumā 17 kapitālsabiedrībās, 14 no tām SIA "Rīgas tirdzniecības osta" ir izšķiroša ietekme. Galvenie SIA "Rīgas tirdzniecības osta" piederošo kapitālsabiedrību darbības virzieni ir: ostas termināļu darbība – kravu pārkraušana un īslaicīga uzglabāšana; dzelzceļa pārvadājumi – dzelzceļa transporta pakalpojumi Latvijas teritorijā; kravu ekspedīcija – klientu kravu ekspedīcija Latvijas teritorijā; elektroenerģijas sadale un tirdzniecība – elektroenerģijas sadale un tirdzniecība daļā no Rīgas ostas; ostas termināļu infrastruktūras un nekustamā īpašuma pārvaldīšana; citas ar ostas un dzelzceļa transportu saistīti palīgpakalpojumi; vadības pakalpojumu sniegšana SIA "Rīgas tirdzniecības osta" grupas uzņēmumiem.

Atbilstoši LR Uzņēmumu reģistra 02.03.2012. vēstulē Nr. 7-3-31322 un 13.03.2012. vēstulē Nr.7-3-36000 sniegtajai informācijai SIA "Rīgas tirdzniecības osta" dalībnieki 28.12.2011. ir:

– SIA "Piejūras investīcijas" (36%), tās dalībnieks (100 %) ir Šveicē reģistrēts uzņēmums ZEIN Holding AG;

SIA "LATMORPORTTRANS" (20%), tās dalībnieks (100 %) ir Kiprā reģistrēts uzņēmums Mariniera Limited;

– SIA "Operate" (24%), savukārt tās dalībnieks (100 %) ir SIA "Topos pārvaldība";

– SIA "Ostas parks" (20%), tās dalībnieks (100 %) ir fiziska persona J. Lācis.

Atbilstoši Ziņojuma 4.1.punktā norādītajam, nav tāda tirgus dalībnieka vai fiziskas personas, kurai SIA "Rīgas tirdzniecības osta" tieši vai netieši būtu Noteikumu 13.2. apakšpunktā minētās tiesības vai iespējas.

Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju SIA "Rīgas tirdzniecības osta" ir dalībnieks sekojošās sabiedrībās ar sekojošiem pamatdarbības veidiem1:

1) SIA "Juta termināls" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir tai piederošā nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldīšana un iznomāšana. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

2) SIA "Ogļu termināls" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir tai piederošā nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldīšana un iznomāšana. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

3) AS "Rīgas 1.Saldētava" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir tai piederošā nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldīšana un iznomāšana. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

4) SIA "Ostas projekti" (100 % kapitāla daļas) – nodarbojas ar jauno infrastruktūras objektu tehnisko projektu izstrādi un sniedz šo pakalpojumu SIA "Rīgas tirdzniecības osta" grupas uzņēmumiem. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

5) SIA "Rīgas centrālais termināls" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir ostas termināļa darbība Rīgas ostā, galvenokārt veic beramkravu pārkraušanu un īslaicīgo uzglabāšanu – kravu kraušana, stividoru, muitas un ekspedīcijas pakalpojumu sniegšana. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

6) SIA "Riga container terminal" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir ostas termināļa darbība Rīgas ostā, galvenokārt veic konteineru un ģenerālkravu pārkraušanu, īslaicīgo uzglabāšanu un uzskaites veikšanu, un ar konteineriem saistītu pakalpojumu sniegšana klientiem. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

7) AS "Rīgas ostas elevators" (100 %) – pamatdarbības veids ir ostas termināļa darbība Rīgas ostā, galvenokārt veic graudaugu un citu industriālo beramkravu pārkraušanu dažādos transporta līdzekļos, īslaicīgo uzglabāšanu, kā arī graudu attīrīšanu un šķirošanu. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

8) SIA "Skonto metāls" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir kravu ekspedīcijas pakalpojumi, galvenokārt, ekspedējot Krievijas akmeņogles Latvijas teritorijā. Nākotnē nav plānots pamatdarbības veidu mainīt.

9) SIA "RTO Elektrotīkli" (100 % kapitāla daļas) – elektroenerģijas sadales sistēmas operators, kura pamatdarbības veids ir elektroenerģijas realizācija un sadale daļā Rīgas ostas. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

10) SIA "RTO Managment" (100 % kapitāla daļas) – nodarbojas ar vadības pakalpojumu sniegšanu SIA "Rīgas tirdzniecības osta" grupas uzņēmumiem, sniedzot grāmatvedības, juridiskos, personālvadības, darba drošības, IT un finanšu konsultāciju pakalpojumus. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

11) SIA "RTO Vagonu serviss" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir dzelzceļa vagonu remonta un apskates pakalpojuma sniegšana, kā arī dzelzceļa infrastruktūras apkope un remonts. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

12) SIA "Kravu ekspedīcija" (80% kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir ieguldījumu veikšana un līdzdalības radniecīgo sabiedrību kapitālā turēšana. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

SIA "Kravu ekspedīcija" ir dalībnieks:

1) SIA "Liepājas naftas tranzīts" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir dzelzceļa un jūras transporta ekspedīcijas pakalpojumi Liepājas ostā. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

2) AS "Baltijas tranzīta serviss" (72,58 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir dzelzceļa pārvadājumu veikšana Latvijas teritorijā. Nākotnē pamatdarbības veidu nav plānots mainīt.

1.2. Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju AS "ŽURNĀLI UN DIENA" nodarbojas ar ieguldījumu līdzdalības turēšanu (pārvaldi) – holdinga sabiedrības darbību dažādās kapitālsabiedrībās. AS "ŽURNĀLI UN DIENA" 100 % akciju īpašnieks ir SIA "Žurnāls", kuras darbības joma ir ieguldījumu pārvalde. Saskaņā ar LR Uzņēmuma reģistra 02.03.2012. sniegto informāciju SIA "Žurnāls" dalībnieks ir fiziskā persona V. Koziols. Saskaņā ar pirkuma līgumu SIA "Žurnāls" pārdod visas 100 % AS "ŽURNĀLI UN DIENA" akcijas SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un SIA "Žurnāls" zaudē izšķirošu ietekmi AS "ŽURNĀLI UN DIENA".

AS "ŽURNĀLI UN DIENA" ir tieša un netieša izšķiroša ietekme 12 kapitālsabiedrībās. Galvenie AS "ŽURNĀLI UN DIENA" piederošo kapitālsabiedrību darbības virzieni ir – laikrakstu, žurnālu, rokasgrāmatu izdevējdarbība; grāmatu izdošana un tirdzniecība; vadības, grāmatvedības, juridisko, informācijas tehnoloģiju un citu pakalpojumu sniegšana koncerna uzņēmumiem; reklāmas pakalpojumu sniegšana; interneta mediju uzturēšana; tematisko konferenču rīkošana; laikrakstu un žurnālu iespiešana, kā arī reprogrāfijas un pēcapstrādes pakalpojumu sniegšana; abonētās preses abonementu pārdošana un piegāde, reklāmas materiālu izplatīšana un adresēto sūtījumu piegāde, poligrāfijas produkcijas ekspedēšana: šķirošanas, komplektēšanas un transportēšanas pakalpojumi; sava nekustamā īpašuma apsaimniekošana.

Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju AS "ŽURNĀLI UN DIENA" ir dalībnieks sekojošās sabiedrībās ar sekojošiem pamatdarbības veidiem:

– AS "Diena" (98,86% akcijas) – pamatdarbības veids ir investīciju vadība un atbalsta funkciju veikšana koncerna uzņēmumiem. Koncerna uzņēmumiem tiek sniegti grāmatvedības, darba algu aprēķina un informācijas tehnoloģiju pakalpojumi. AS "Diena" struktūrvienība Reklāmas aģentūra Diena nodarbojas ar centralizētu reklāmas pārdošanu koncerna meitas uzņēmumiem. Atbilstoši AS "Diena" 2010.gada pārskatam, AS "Dienas" ir viens no lielākajiem mediju koncerniem Baltijā, kas nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portāla veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. Kopā koncerna portfelī ir 43 produkti.

Savukārt AS "Diena" ir dalībnieks:

1) SIA "Dienas mediji" (100 % kapitāla daļas) – laikraksta Diena, žurnāla Dienas izklaide izdošana, kā arī interneta medija diena.lv uzturēšana. Laikraksts Diena ir pieejams visā Latvijas teritorijā.

2) Izdevniecība SIA "Dienas bizness" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir izdevējdarbība – laikraksta Dienas bizness izdošana, interneta mediju db.lv un rus.db.lv uzturēšana, kā arī specializēto rokasgrāmatu izdošana un tematisko konferenču rīkošana. Laikraksts Dienas bizness ir pieejams visā Latvijas teritorijā

3) Biznesa atbalsta grupa SIA "Pre Prior" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir grāmatvedības un darba algu aprēķina pakalpojumu sniegšana visiem AS "Diena" grupas meitas uzņēmumiem.

4) SIA Izdevniecība "Dienas žurnāli" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir izdevējdarbība – žurnālu Dienas ēdieni, Playboy, Citādā Pasaule, Ilustrētā Junioriem, Una, Ilustrētā Zinātne, Ilustrētā Pasaules Vēsture, Leģendas, Veselība, Mūsmājas, Dārza Pasaule, Dari Pats un Sestdiena izdošana.

5) SIA "Dienas grāmata" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir grāmatu izdošana un tirdzniecība. Sabiedrības darbības niša ir literāri un saturiski kvalitatīvas mūsdienu latviešu un tulkotās oriģinālās daiļliteratūras, dokumentālās un populārzinātniskās literatūras pirmizdevumu izdošana.

6) SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" (100 % kapitāla daļas) – darbības veids ir laikrakstu un žurnālu iespiešana, kā arī reprogrāfijas un pēcapstrādes pakalpojumu sniegšana.

7) SIA "Abonēšanas centrs Diena" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veidi ir abonētās preses abonementu pārdošana un piegāde, reklāmas materiālu izplatīšana un adresēto sūtījumu piegāde, poligrāfijas produkcijas ekspedēšana: šķirošanas, komplektēšanas un transportēšanas pakalpojumi.

8) SIA "Mūkusalas māja" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir tai piederošā nekustamā īpašuma iznomāšana, apsaimniekošana un attīstīšana. Papildus tam sabiedrība nodrošina savus klientus ar visa veida energoresursiem un piedāvā plaša spektra saimnieciskos pakalpojumus.

9) SIA "RPD" (100 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir izdevējdarbība – reģionālo laikrakstu Kursas laiks, Zemgales Ziņas, Novaja gazeta, Dzirkstele, Alūksnes Ziņas, Ziemeļlatvija izdošana, kā arī portālu rekurzeme.lv, novaja.lv, dzirkstele.lv, aluksniesiem.lv un ziemellatvija.lv uzturēšana.

SIA "RPD" ir dalībnieks:

1) SIA "Staburags" (51,61% kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir izdevējdarbība – laikraksta Staburags izdošana, kā arī interneta medija staburags.lv uzturēšana.

2) SIA "Bauskas dzīve" (51 % kapitāla daļas) – pamatdarbības veids ir izdevējdarbība – laikraksta Bauskas Dzīve izdošana, kā arī interneta medija bauskasdzive.lv uzturēšana.

SIA "RPD", SIA "Staburags" un SIA "Bauskas dzīve" izdoto laikrakstu mērķa auditorija ir konkrētā reģiona iedzīvotāji.

2. Apvienošanās veids un paziņošanas pienākums

2.1. Saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktā noteikto "Tirgus dalībnieku apvienošanās ir (..) tāds stāvoklis, kad viena vai vairākas fiziskās personas, kurām jau ir izšķiroša ietekme pār vienu vai vairākiem tirgus dalībniekiem, vai viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst (..) tiešu vai netiešu izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem."

Apvienošanās paredzēta pamatojoties uz 20.02.2012. akciju pirkuma līgumu starp SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un SIA "Žurnāls". Līgums paredz, ka SIA "Rīgas tirdzniecības osta" iegūs 100 % akciju un līdz ar to izšķirošu ietekmi AS "ŽURNĀLI UN DIENA".

Ņemot vērā minēto, norādītā apvienošanās ir uzskatāma par apvienošanos Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punkta izpratnē, vienam tirgus dalībniekam iegūstot tiešu izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku.

2.2. Apvienošanās ir paziņojuma saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā noteikto "Tirgus dalībnieki, kuri nolēmuši apvienoties kādā no šā panta pirmajā daļā paredzētajiem veidiem, pirms apvienošanās iesniedz Konkurences padomei pilnu ziņojumu, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 25 miljoniem latu."

Saskaņā ar Ziņojuma 5.punktā norādīto, apvienošanās dalībnieku iepriekšējā finanšu gada (2011.gads) kopējais neto apgrozījums pārsniedz 25 miljonu latu slieksni, līdz ar to izpildās Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā paredzētais kritērijs un pirms apvienošanās ir pienākums iesniegt Ziņojumu Konkurences padomei.

3. Konkrētie tirgi un apvienošanās ietekmes izvērtējums

3.1. Saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 4.punktu "konkrētais tirgus – konkrētās preces tirgus, kas izvērtēts saistībā ar konkrēto ģeogrāfisko tirgu". Saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 5.punktu "konkrētās preces tirgus – noteiktas preces tirgus, kurā ietverts arī to preču kopums, kuras var aizstāt ar šo noteikto preci konkrētajā ģeogrāfiskajā tirgū, ņemot vērā pieprasījuma un piedāvājuma aizstājamības faktoru, preču pazīmes un lietošanas īpašības", un saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 3.punktu "konkrētais ģeogrāfiskais tirgus – ģeogrāfiskā teritorija, kurā konkurences apstākļi konkrētās preces tirgū ir pietiekami līdzīgi visiem šā tirgus dalībniekiem, un tādēļ šo teritoriju var nošķirt no citām teritorijām".

Saskaņā ar Ziņojuma 7.punktā norādīto SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un tās meitas uzņēmumu darbības virzieni ir:

– ostas termināļu darbība;

– dzelzceļa kravu pārvadājumi Latvijas teritorijā;

– dzelzceļa kravu ekspedēšana;

– elektroenerģijas sadale un tirdzniecība;

– dzelzceļa infrastruktūras un ritošā sastāva remonts;

– nekustamo īpašumu apsaimniekošana;

– uzņēmumu vadība (administratīvie pakalpojumi – vadība, finanses un grāmatvedība, juridiskie pakalpojumi, personālvadība, informācijas tehnoloģijas).

Savukārt, AS "ŽURNĀLI UN DIENA" un tās meitas uzņēmumu darbības virzieni ir:

– laikrakstu, žurnālu, rokasgrāmatu izdevējdarbība;

– grāmatu izdošana un tirdzniecība;

– reklāmas pakalpojumu sniegšana;

– interneta mediju darbība;

– laikrakstu, žurnālu un grāmatu iespiešana (poligrāfija);

– abonētās preses abonementu pārdošana un piegāde;

– nekustamo īpašumu apsaimniekošana;

– uzņēmumu vadība (administratīvie pakalpojumi – vadība, finanses un grāmatvedība, juridiskie pakalpojumi, informācijas tehnoloģijas).

Izvērtējot SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un tās saistīto uzņēmumu un AS "ŽURNĀLI UN DIENA" un tās saistīto uzņēmuma darbības virzienus, secināms, ka abu apvienošanās dalībnieku darbības jomas nepārklājas, un viena apvienošanās dalībnieka sniegtie pakalpojumi nav aizvietojami ar otra tirgus dalībnieka pakalpojumiem, izņemot nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un uzņēmumu vadības pakalpojumus. Ņemot vērā to, ka apvienošanās rezultātā tirgu, kuros apvienošanās dalībnieku darbības jomas nepārklājas, struktūra nemainīsies, kā arī to, ka nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un uzņēmumu vadības darbības jomā nav saskatāma būtiska ietekme uz konkurenci (skatīt 3.2.punktu), Konkurences padome šajā lietā tirgus definīcijas atstāj atvērtas.

3.2. Atbilstoši Noteikumu 2.punktam, apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir: 1) konkrētais tirgus, kurā darbojas apvienošanā iesaistītie tirgus dalībnieki; 2) ar konkrēto tirgu, kurā darbojas viens no apvienošanā iesaistītiem tirgus dalībniekiem, vertikāli saistīts tirgus, kurā darbojas cits apvienošanā iesaistīts tirgus dalībnieks.

Ņemot vērā iepriekš minēto un tirgus dalībnieku sniegto informāciju, secināms, ka:

1) SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un tās saistīto uzņēmumu un AS "ŽURNĀLI UN DIENA" un tās saistīto uzņēmuma darbības virzieni nepārklājas, izņemot nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un uzņēmumu vadības pakalpojumus, līdz ar to pēc apvienošanās nemainīsies šo tirgu struktūra;

2) SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un tās saistīto uzņēmumu darbības jomas nav vertikāli saistītas ar AS "ŽURNĀLI UN DIENA" darbības jomām (tirgus dalībnieku piedāvātie pakalpojumi un ražotie produkti nepapildina viens otru);

3) nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pakalpojumus un uzņēmuma vadības pakalpojumus SIA "Rīgas tirdzniecības osta" sniedz tikai saistītajiem uzņēmumiem, un arī AS "ŽURNĀLI UN DIENA" tos sniedz tikai saistītajiem uzņēmumiem. Darbības veidus pēc apvienošanās nav paredzēts mainīt. Līdz ar to secināms, ka pēc apvienošanās jaunais tirgus dalībnieks faktiski nedarbosies nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un uzņēmuma vadības pakalpojumu tirgos, tādējādi ietekme uz konkurenci nav saskatāma.

4) SIA "Rīgas tirdzniecības osta" plānotā komercdarbība pēc apvienošanās ir: turpināt esošo ieguldījumu pārvaldīšanu; attīstīt tālāku darbību, veicot ieguldījumus jaunos ostas termināļu projektos; attīstīt tālāku darbību, veicot ieguldījumus ar ostas un dzelzceļa transporta nozari saistītajos palīgpakalpojumu projektos; diversificēt ieguldījumus un riskus, tai skaitā ar AS "ŽURNĀLI UN DIENA" akciju iegādi. Savukārt AS "ŽURNĀLI UN DIENA" plānotā komercdarbība pēc apvienošanās ir turpināt esošo ieguldījumu pārvaldīšanu.

4. Saskaņā ar Konkurences likuma 16.panta trešo daļu Konkurences padome aizliedz apvienošanos, kuras rezultātā rodas vai nostiprinās dominējošais stāvoklis vai var tikt būtiski samazināta konkurence jebkurā konkrētajā tirgū. Konkurences likuma 16.panta ceturtā daļa nosaka, ka, ja paziņotā tirgus dalībnieku apvienošanās neizraisa šā panta trešajā daļā minētās sekas, Konkurences padome pieņem lēmumu, ar kuru atļauj apvienošanos.

Ņemot vērā lēmuma 3.2.punktā norādīto, Konkurences padome konstatē, ka apvienošanās, SIA "Rīgas tirdzniecības osta" iegūstot izšķirošu ietekmi AS "ŽURNĀLI UN DIENA", neizraisa Konkurences likuma 16.panta trešajā daļā minētās sekas.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un otrās daļas 1.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut SIA "Rīgas tirdzniecības osta" un AS "ŽURNĀLI UN DIENA" apvienošanos, SIA "Rīgas tirdzniecības osta" iegūstot izšķirošu ietekmi AS "ŽURNĀLI UN DIENA".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.


1 Sabiedrību galvenie darbības veidi norādīti, pamatojoties uz Ziņojumā un 2010.gada pārskatos norādīto informāciju

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. Dz.Striks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!