• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Vācijas uzņēmēju delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie ārlietu ministra - Alfrēds Gomolka

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

1999. gada 25. maijā

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Vācijas uzņēmēju delegāciju

Vakar, 25.maijā, pie Ministru prezidenta Viļa Krištopana vizītē ieradās Eiropas Parlamenta deputāts prof. Dr. Alfrēds Gomolka un Vācijas investoru delegācija — Mēklenburgas-Priekšpomerānijas uzņēmumu biedrību savienības viceprezidents Ginters Šneiders; Ziemeļvācijas uzņēmumu biedrību savienības prezidija loceklis sabiedrības informēšanas jautājumos Knuts Macats un projektu menedžeris, Ziemeļvācijas saimnieciskās iniciatīvas grupas loceklis, Ārējo ekonomisko uzņēmumu apvienības loceklis Lorencs Rills. Sarunās piedalījās arī Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts un Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvis Eiropā un ārpus Eiropas, Ziemeļvācijas uzņēmēju apvienības ārējo ekonomisko sakaru padomdevējs Jānis Siliņš.

Sarunu gaitā apspriesti investīciju plāni enerģētikas un tranzīta jomā, kā arī jautājums par gatavās produkcijas rūpnīcu būvniecību kokapstrādei, metālapstrādei un lauksaimniecības produkcijai. Investorus interesēja arī zemes iegādes iespējas projektu realizācijai.

Ziemeļvācijas kapitāla piesaiste lieliem projektiem Latvijā jau sākusies ar aprīlī parakstīto Rīgas domes līgumu ar SIA "EKZ" par zemes nomu tirdzniecības centra "Daugava" izbūvei Krasta ielā, kurā paredzēts ieguldīt 120 miljonus Vācijas marku. Iepirkšanās centrā tiks izvietoti 50–70 veikali, no kuriem piektā daļa būs vietējie. Plānots liels pārtikas un būvmateriālu veikals, lai pilnīgāk apmierinātu mazdārziņu īpašnieku vajadzības. Tirdzniecības centrs nodrošinās 500–650 darba vietas. Šogad firma "Dukons" ar vācu kapitālieguldījumu piesaisti — ap 12 miljoniem Vācijas marku — paredzējusi Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā uzbūvēt kokapstrādes rūpnīcu, kuras produkcija tiks eksportēta. Vācu uzņēmēji ir ieinteresēti investēt līdzekļus jaunas elektrostacijas celtniecībai un piedāvā elektrenerģijas ražošanā izmantot arī gāzi.

Sarunas gaitā abas puses atzina, ka pirmoreiz kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Vācijas uzņēmēji izteikuši gatavību reāli ieguldīt tik lielas investīcijas, kuru galvenais mērķis ir tādu ražojošu uzņēmumu un pārstrādes rūpnīcu būvniecība, kas strādātu eksportam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!