• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kazahstānas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas integrēšanu "Rail Baltica" infrastruktūrā

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kazahstānas politiskajām konsultācijām

No 10. līdz 13.aprīlim Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis uzturējās Kazahstānā, Astanā, kur norisinājās Latvijas un Kazahstānas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas.

Tikšanās laikā ar Kazahstānas ārlietu ministru Jeržanu Kazihanovu puses atzīmēja labo politisko dialogu un veiksmīgo ekonomisko sadarbību. Īpaši tika izcelts tirdzniecības apgrozījuma pieaugums aizvadītajā gadā par 79% (106,7 miljoni ASV dolāru). Kā svarīgākās sadarbības jomas valstu starpā tika uzsvērtas transports, tranzīts un loģistika, savukārt kā potenciālās sadarbības sfēras tika atzīmētas farmācija un izglītība.

A.Teikmanis pauda atbalstu Eiropas Savienības un Kazahstānas sadarbībai, uz to Kazahstānas ārlietu ministrs norādīja, ka darīs visu, lai sarunas par jauno ES–Kazahstānas padziļinātās partnerības un sadarbības līgumu noritētu ātri un veiksmīgi.

Attiecībā uz kopīgajiem drošības izaicinājumiem reģionā abpusēji tika izteikta nepieciešamība padziļināt sadarbību Afganistānas drošības kontekstā, it īpaši tranzīta jomā.

Kazahstānas ārlietu ministrs apsveica Latvijas Ārlietu ministrijas iniciatīvu 7. un 8.maijā Rīgā rīkot starptautisku konferenci par Ziemeļu izplatīšanas tīkla (Northern Distribution Network) pārveidi par komerciālu tranzīta ceļu un izteica solījumu tajā nodrošināt Kazahstānas augsta līmeņa dalību.

Tiekoties ar Kazahstānas ārlietu ministra vietnieku Alekseju Volkovu, tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, tai skaitā – līgumtiesiskās bāzes sakārtošana, ekonomiskā sadarbība, kā arī politiskā dialoga veicināšana. A.Volkovs pauda interesi aktivizēt parlamentāros kontaktus saistībā ar Kazahstānas vēlmi stiprināt parlamenta lomu.

Savukārt A.Teikmanis pauda Latvijas gatavību dalīties parlamentārajā pieredzē, kā arī atsaucās uz spēkā esošo Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ielūgumu Kazahstānas parlamenta spīkeram apmeklēt Latviju.

Vizītes laikā A.Teikmanis tikās arī ar Industrijas un jauno tehnoloģiju ministrijas Tūrisma komitejas priekšsēdētāja vietnieku Muhitu Saimasajevu, ES delegācijas Kazahstānā vadītāju vēstnieci Aurēliju Bušezu, Norvēģijas vēstnieku Dagu Malmeru Halvorsenu, ASV vēstniecības vadītāja vietnieci Elizabeti Milardu, kā arī Latvijas goda konsulu Kazahstanā Kasparu Kukeli, ar kuru tika pārrunātas atbalsta sniegšanas iespējas Latvijas uzņēmējiem Kazahstānā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!