• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par dialoga veidošanu ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par ministrijas un Pašvaldību savienības gada sarunām

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par dialoga veidošanu ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs

13.aprīlī speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Rolands Lappuķe un Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs piedalījās Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajā Latvijas Universitātē notiekošajā starptautiskajā konferencē “Migrācijas un identitāte: diasporas lomas stiprināšana”.

R.Lappuķe, runājot par inovācijām sadarbībā ar diasporu, aktualizēja nepieciešamību sākt dialogu un nodibināt kontaktus ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs. “Ir jāuzsāk dialogs ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs, ne tikai sniedzot informāciju par notiekošo Latvijā, bet arī interesējoties par diasporai aktuālajiem jautājumiem un nepieciešamībām ārvalstīs.”

V.Makarovs atklāšanas runā norādīja, ka mums ir nepieciešams jauns redzējums par to, ko nozīmē piederība nacionālam pilsoņu kopumam. “Stipra nacionālā identitāte ir tā, kas ir atvērta un visaptveroša. Lai attīstītu veiksmīgas stratēģijas diasporai ārvalstīs un integrācijas politikai nacionālas valsts ietvaros, ir jāatzīst, ka mūsdienu cilvēkiem var būt daudzslāņainas identitātes un daudzējādas saiknes.”

Konferencē tika diskutēts par emigrācijas un diasporas lomu ekonomikas attīstībā, inovācijām sadarbībā ar diasporu ārvalstīs, kā arī par izglītības un pētniecības veicināšanu ārvalstīs. Pasākumā piedalījās Latvijas valsts institūciju un Saeimas pārstāvji, starptautiski pazīstami akadēmiķi, starptautisko organizāciju pārstāvji, diplomāti, uzņēmēji un citi interesenti.

Ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!