• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Lattelecom" un LMT kapitāldaļu turpmāko pārvaldību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 12.aprīlī

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu turpmāko pārvaldību

12.aprīlī Ekonomikas ministrijā notika pirmā atjaunotās darba grupas tikšanās, lai skatītu jautājumus, kas saistīti ar valstij tieši un netieši piederošo kapitāla daļu pārvaldību telekomunikāciju uzņēmumos SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT).

Ar Ministru kabineta rīkojumu izveidotā darba grupa, kuras sastāvs tika atjaunots 27.martā, 12.aprīlī uzklausīja Privatizācijas aģentūras (PA) ziņojumu par uzņēmumu valsts kapitāla daļu atsavināšanas procesa vēsturi, kas formāli tika sākts vairākus gadus iepriekš, līdz šim veiktajām darbībām, kā arī pašreizējo statusu.

“Valsts patlaban ir kapitāla daļu īpašnieks vairāk nekā 140 uzņēmumos, no kuriem daļa darbojas tikai saskaņā ar komerciāliem mērķiem un brīvas konkurences apstākļos. Pie šādiem uzņēmumiem pieskaitāmi arī LMT un “Lattelecom”, par kuru privatizāciju diskusijas notiek jau ilgu laiku. Tomēr situācija gan Latvijā, gan arī pasaulē kopš procesa sākuma ir būtiski mainījusies. Attiecīgi arī mums ar lielu rūpību, atbildību un bez liekas steigas, ņemot vērā arī Ekonomikas ministrijas virzītās reformas valsts uzņēmumu pārvaldībā, jāizvērtē LMT un “Lattelecom” valsts kapitāla daļu pārvaldības modeļi un potenciālie atsavināšanas varianti. Tas jādara, vadoties gan no sasniedzamajiem mērķiem un rezultātiem, gan ietekmes uz telekomunikāciju nozares turpmāko attīstību, ekonomiku kopumā un patērētāju interesēm. Valsts mērķiem jābūt plašākiem nekā tikai ieņēmumi valsts budžetā. Mums šī situācija būtu jāizmanto arī kā iespēja attīstīt Latvijas kapitāla tirgu, veicināt konkurenci nozarē, radīt labvēlīgāku vidi privātā kapitāla darbībai,” uzsver darba grupas vadītājs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Darba grupa 12.aprīlī sāka diskusijas par LMT vai “Lattelecom” valsts kapitāla daļu pārvaldību un potenciālās atsavināšanas galvenajiem mērķiem, vienojoties, ka PA līdz šā gada vasarai veiks padziļinātu izpēti par iespējamajiem turpmākajiem daļu pārvaldīšanas modeļiem, to plusiem un mīnusiem, ieguvumiem un īstenošanas riskiem, kā arī sniegs priekšlikumus par nepieciešamību procesam piesaistīt starptautiskus konsultantus un ekspertus.

Darba grupas vadītājs ir ekonomikas ministrs D.Pavļuts, bet tās sastāvā ir arī satiksmes ministrs Aivis Ronis un finanšu ministrs Andris Vilks.

SIA “Lattelecom” Latvijas Republikai Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% daļu, bet AS “Tilts Communications” (“TeliaSonera”) – 49%. Savukārt LMT 24,5% daļu turētājs ir “Sonera Holding B.V.”, 24,5% – “TeliaSonera Aktiebolag”, 23% – SIA “Lattelecom”, 23% – VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, 5% – Privatizācijas aģentūra.

Daiga Grūbe,
ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!