• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par valsts un pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbībai reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par valsts un pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbībai reģionos

13.aprīlī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piedalījās Latvijas pašvaldību izpilddirektoru sanāksmē Aizputē, lai diskutētu par valsts un pašvaldību proaktīvu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai reģionos.

Tikšanās laikā E.Sprūdžs vērsa klātesošo uzmanību uz to, ka pašlaik uzņēmējdarbības atbalstam un attīstībai reģionos kopumā būtiski ir strādāt trīs virzienos – nodrošināt atbalstu jaunajiem uzņēmējiem, stiprināt atbalstu jau esošajiem uzņēmējiem un veicināt investoru piesaisti.

Reālā situācija liecina, ka ne visi jaunie uzņēmumi ir dzīvotspējīgi, bet valstij un pašvaldībām kopā ir jāspēj motivēt potenciālos uzņēmējus īstenot pat visspārdošākās idejas, lai sasniegtu “kritisko masu”. Tikai tādos apstākļos arī Latvijai būs savi veiksmes stāsti, līdzīgi kā tas ir ar “Nokia” vai “Skype”.

“Ir jāstrādā, lai biznesa konsultanti un biznesa inkubatori motivētu un strādātu kopā ar potenciāliem uzņēmējiem, nevis gaidītu gatavas idejas un pašpietiekamus uzņēmējus. Uzskatu, ka sākuma posmā ir jāpalīdz ļoti konkrēti un praktiski un galvenokārt tiem, kuru idejas vēl nav noslīpētas, kuri nejūtas droši biznesa vidē, bet ir uzņēmīgi un gatavi celties un strādāt. Diemžēl šobrīd mēs esam iesprūduši pirmajā fāzē un biznesa inkubatoros nodrošinām tikai uzņēmumu izmitināšanu. Mums ir jāiet soli tālāk, jāpalīdz jaunajam biznesam attīstīties līdz reālam produktam, jāpalīdz ar mārketinga stratēģiju, ar biznesa modeļa izveidi,” uzsvēra ministrs.

Savukārt jau esošajiem uzņēmējiem ir jānodrošina nepieciešamais atbalsts reģionos. Tieši tāpēc jāīsteno Valsts reģionālās attīstības aģentūras reģionalizācija, sniedzot uzņēmējiem iespējas vienuviet reģionos saņemt informāciju par dažādiem finanšu instrumentiem, kā arī sniedzot konsultācijas projektu sagatavošanas un realizācijas laikā.

Tāpat ministrs pauda pārliecību, ka jāattīsta ciešāka sadarbība starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un pašvaldībām, tādējādi piesaistot arvien jaunus investorus reģioniem. Tomēr šajā procesā jāpievērš uzmanība arī potenciālo investoru kvalitātei un projektu ilgtspējīgam ieguldījumam novada ekonomiskajā attīstībā.

Ministrs E.Sprūdžs uzsvēra: “Katram ieguldītajam latam vai eiro ir jāveicina jaunu darba vietu veidošana un biznesa attīstība kopumā.” Nākamajā Eiropas Savienības finanšu plānošanas periodā mums ir jārod sinerģija starp teritoriālo un sektorālo pieeju. Tomēr tas nav vienīgais izaicinājums, arī pašvaldībām ir jādomā, kā pieejamo finansējumu izlietot maksimāli efektīvi, šeit īpaša loma nākotnē varētu būt novadu spējām sadarboties un realizēt kopīgus projektus.

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!