• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautsaimniecības padome: Par Nacionālā attīstības plāna izstrādes gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2012., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

18.04.2012., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tautsaimniecības padome: Par Nacionālā attīstības plāna izstrādes gaitu

“Tautsaimniecības padome uzskata, ka Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam prioritāšu īstenošanai jādefinē skaidri un kodolīgi rīcības virzieni, nosakot Latvijai primāri īstenojamos pasākumus un atbilstošu finansējumu to īstenošanai, kas sekmēs Latvijas ekonomisko izrāvienu. Ņemot vērā Latvijas ierobežotos resursus, Nacionālajam attīstības plānam jābūt prioritāšu dokumentam, kurā definēti reāli sasniedzami mērķi un izpildāmi uzdevumi, izvairoties no gara vēlmju saraksta veidošanas,” Tautsaimniecības padomes sēdē uzsvēra tās priekšsēdētājs, Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

16.aprīlī notika Tautsaimniecības padomes sēde (TSP), kuras darba kārtībā bija divi jautājumi: Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam (NAP) izstrādes gaita un tiesu sistēmas reforma.

“Atbilde NAP vadmotīvam “ekonomikas izrāviens” ir Nacionālā industriālā politika, kam jākalpo par ekonomiskās politikas galveno pārnozaru dokumentu koordinētai un ilgtspējīgai Latvijas ekonomikas attīstībai. Nacionālās industriālās politikas kvantitatīvie mērķi ir rūpniecības īpatsvara pieaugums iekšzemes kopproduktā līdz 20%, ražošanas apjoma pieaugums par 60% un produktivitātes kāpums par 40% līdz 2020.gadam. Šie mērķi tiks integrēti arī NAP, apliecinot, ka nacionālās industriālās politikas īstenošana būs visu pušu kopdarbs, jo tā neaprobežosies vien ar Ekonomikas ministrijas pārraudzītajām jomām, bet prasīs arī citu ministriju, pašvaldību un partnerorganizāciju ciešu līdzdarbību,” uzsver ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ar Nacionālā attīstības plāna izstrādes gaitu Tautsaimniecības padomi iepazīstināja Pārresoru koordinācijas centra (PKC) pārstāvis Pēteris Vilks, informējot par PKC līdz šim paveikto NAP prioritāšu definēšanā un iesākto darbu pie prioritāšu rīcības virzienu noteikšanas, kā arī par plānoto NAP izstrādes grafiku – NAP pirmo redakciju MK plānots skatīt jau jūnija beigās.

Tautsaimniecības padome pauda gatavību arī turpmāk aktīvi iesaistīties diskusijās par NAP rīcības virzienu definēšanu, lai kopīgiem spēkiem izstrādātu dokumentu, kas sekmēs Latvijas tautsaimniecības izaugsmi un cilvēku labklājību.

TSP sēdes laikā notika arī diskusija par tiesu sistēmas efektivitāti un tās uzlabošanas iespējām. Nozares redzējumu par jau īstenotajām un vēl plānotajām tiesu sistēmas reformām civillietu izskatīšanā sniedza Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inese Kalniņa. Sanāksmes laikā Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors Ģirts Greiškalns norādīja, ka Latvijai nepieciešami ambiciozi plāni civiltiesisko strīdu izskatīšanas termiņu saīsināšanā.

Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības padome ir Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Darba devēju konfederācijas izveidota konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu un sekmēt valsts ilgtspējīgas attīstības procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!