• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas enerģētikas un ūdens resursu ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2012., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Varšavā, Polijā

Vēl šajā numurā

18.04.2012., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas enerģētikas un ūdens resursu ministra vizīti

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 17.aprīlī tikšanās laikā ar Izraēlas enerģētikas un ūdens resursu ministru Uzi Landauu vienojās par nepieciešamību stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību.

“Divpusējā tirdzniecība starp Latviju un Izraēlu gadu no gada aug, taču vienmēr ir iespējas to padziļināt un attīstīt vairāk. Lielāko potenciālu Latvija sadarbībai ar Izraēlu saskata informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē, kurā Latvija investoriem var piedāvāt augsti kvalificētu, radošu personālu un arī atbilstošu infrastruktūru. Tāpat plašas perspektīvas redzam tūrismā. Kā liecina statistikas dati, Izraēlas ceļotāju interese par Latviju pakāpeniski pieaug un pagājušajā gadā Izraēla ierindojās starp 20 lielākajiem ienākošā tūrisma tirgiem, kurus apkalpo Latvijas komersanti. Latvija ir paveikusi vairākus mājasdarbus un turpina aktīvi strādāt, lai biznesa vidi padarītu vēl pievilcīgāku un uzņēmējiem draudzīgāku. Valsts fiskālā situācija ir stabilizēta, un patlaban galvenais uzsvars tiek likts uz ekonomikas attīstību. Tāpēc veidojam Nacionālo industriālo politiku, kas arī ārvalstu investoriem dos skaidru un saprotamu redzējumu par Latvijas ekonomikas politika, tās mērķiem un valsts sniegtajiem atbalsta instrumentiem industriju veiksmīgākai attīstībai,” pēc tikšanās uzsvēra D.Pavļuts.

Arī Izraēlas enerģētikas un ūdens resursu ministrs tikšanās laikā akcentēja, ka redz plašu potenciālu sadarbībai ar Latviju, kā prioritārās jomas minot IT un iekārtu ražošanu, kā arī tūrismu. Ministrs apliecināja, ka šogad Izraēla ir plānojusi veidot IT inkubatorus Latvijā, bet nākotnē varētu tikt izskatīta iespēja veidot inkubatorus arī citās jomās.

Ministri tikšanās laikā vienojās arī par zināšanu un pieredzes apmaiņu energoefektivitātes jautājumos, kas ir būtiski konkurētspējas uzlabošanai, jo sniedz iespēju samazināt energoresursu patēriņu un izmaksas gan mājsaimniecību, gan transporta, gan arī rūpniecības sektorā.

2011.gadā Latvijas tirdzniecības apgrozījums ar Izraēlu sasniedza 44,3 miljonus eiro (31,13 miljonus latu). Latvijas eksports uz Izraēlu veidoja 24,7 miljonus eiro (17,35 miljonus latu), bet imports – 19,6 miljonus eiro (13,77 miljonus latu). Latvijas un Izraēlas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā, salīdzinot ar 2010.gadu, ir audzis par 11,4%. 2011.gadā Izraēla ierindojusi 37.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Saskaņā ar “Lursoft” datiem Latvijā darbojas 246 uzņēmumi ar Izraēlas kapitālu.

Daiga Grūbe,
ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!