• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta izpildi gada pirmajos mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2012., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.04.2012., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta izpildi gada pirmajos mēnešos

Šā gada pirmajā ceturksnī valsts pamatbudžeta nodokļu ieņēmumi turpināja pieaugt, kas nodrošināja lielākus valsts budžeta ieņēmumus nekā 2011.gada trīs mēnešos.

Saskaņā ar Valsts kases operatīvo informāciju valsts budžeta deficīts šā gada trīs mēnešos bija 114,1 miljons latu un salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri–martu tas samazinājās par 125,9 miljoniem latu.

Deficīta samazināšanās bija vērojama gan valsts speciālajā budžetā (par 6,1 milj. latu), gan valsts pamatbudžetā (par 119,7 milj. latu), kur bilances uzlabojums bija būtiskāks. Jāatzīmē, ka valsts budžeta deficīts šā gada martā salīdzinājumā ar februāri arī ir samazinājies.

Šā gada trīs mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu valsts pamatbudžeta ieņēmumu pieaugumu galvenokārt nodrošināja pieaugums nodokļu ieņēmumos, kas skaidrojams ar ekonomikas izaugsmes saglabāšanos šajā periodā. Janvārī–martā nodokļu ieņēmumi kopējos valsts pamatbudžeta ieņēmumos veidoja 71,6% un bija 492,8 miljoni latu. Salīdzinot ar 2011.gada pirmajiem trīs mēnešiem, nodokļu ieņēmumi palielinājās par 98,6 miljoniem latu jeb 25,0%, tai skaitā uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi pieauga par 33,8%, pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi par 30,6% un akcīzes nodokļa ieņēmumi par 12,2%.

Valsts pamatbudžeta izdevumi šā gada trīs mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga nebūtiski – par 1,8% un kopumā bija 743,9 miljoni latu. Tai skaitā uzturēšanas izdevumi palielinājās par 2,1%, ko galvenokārt noteica izdevumu pieaugums subsīdijām un dotācijām, savukārt kapitālie izdevumi samazinājās par 1,6%.

Operatīvie dati par valsts speciālā budžeta izpildi šā gada trīs mēnešos salīdzinājumā ar 2011.gada attiecīgo periodu liecina, ka šajā budžetā palielinājās gan ieņēmumi, gan izdevumi, tomēr izdevumu pieaugums bija lēnāks. Tā rezultātā samazinājās arī valsts speciālā budžeta deficīts.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!