• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Iekšlietu ministrijas un "Valsts robežbūves" attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Iekšlietu ministrijas un "Valsts robežbūves" attiecībām (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts robežsardzes priekšnieka uzskatā:

Par Iekšlietu ministrijas un

"Valsts robežbūves" attiecībām

Arvien biežāk presē tiek skarts jautājums par domstarpībām starp Iekšlietu ministrijas un bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" (turpmāk — VAS RB) vadību.

Valsts robežapsardze (turpmāk — VRS), izpildot valdības lēmumu, izveidoja VAS RB, bet turpmākā tās attīstība, kas bija atkarīga no VAS RB prezidenta U.Reimaņa, nenotika, un līdz šai dienai VRS mokās ar šo struktūru, jo nav skaidri noteikti tās finansēšanas avoti, veikto darbu atskaišu kārtība un tās praktiskā darbība ir pasīva.

Kādu uzdevumu veikšanai tika izveidota VAS RB? Vienā vārdā — lai atbrīvotu Iekšlietu, Finansu, Ārlietu un daļēji Satiksmes ministriju no neraksturīgu funkciju veikšanas — robežkontroles punktu, robežpārejas punktu, pierobežas ceļu celtniecības, uzturēšanas, robežas iezīmēšanas dabā un VRS apgādes ar modernu tehniku. Katrai no šīm ministrijām, izņemot Ārlietu ministriju, valsts budžetā katru gadu tika iedalīti investīcijas līdzekļi. Loģiski bija šos līdzekļus salikt vienā katlā un pēc vienota plāna apgūt tos, izmantojot VAS RB.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!