• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2012., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības komisāres vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

20.04.2012., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti Briselē

NATO Aizsardzības un ārlietu ministru sanāksmē Briselē Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks norādīja, ka galvenā uzmanība pēc 2014.gada jāvelta afgāņu spēku apmācībai, taču mūsu spēkiem Afganistānā jāspēj nodrošināt mūsu karavīru drošu uzturēšanos šajā valstī un nepieciešamības gadījumā arī jāsniedz atbalsts afgāņu spēkiem.

“Latvija no 2015.gada plāno piešķirt Afganistānas drošības spēkiem 500 000 ASV dolāru gadā, lai sekmētu valsts ilgtspējīgu attīstību,” informēja ministrs, uzsverot, ka jāpastāv stingriem kontroles mehānismiem, lai nodrošinātu efektīvu naudas izlietošanu un garantētu Afganistānas armijas un policijas attīstību.

Sanāksmē tika pārrunāta arī gaidāmā Čikāgas samita norise, kurā viens no nākotnes spēju jautājumiem būs gaisa patrulēšanas nodrošināšana NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm. A.Pabriks pauda cerību, ka Čikāgā tiks pieņemts lēmums par ilgtermiņa risinājumu patrulēšanā, un norādīja, ka Latvija ir gatava ieguldīt papildu līdzekļus, lai paplašinātu virszemes pakalpojumu klāstu un apjomu.

A.Pabriks Briselē tikās ar Norvēģijas aizsardzības ministru Espenu Bārsu Eidi un pārrunāja Norvēģijas kontingenta Afganistānā plānošanas procesa gaitu un redzējumu par nākotnes iesaisti. Latvijas aizsardzības ministram bija tikšanās arī ar Francijas aizsardzības ministru Žerāru Longē, lai pārrunātu tranzīta jautājumus uz Afganistānu.

Sanāksmē ministri diskutēja arī par sadarbību viedās aizsardzības ietvaros un alianses jaunajām aizsardzības spējām, kā arī pretraķešu aizsardzības aktualitātēm.

No 17.līdz 19.aprīlim aizsardzības ministrs A.Pabriks piedalījās NATO Aizsardzības un ārlietu ministru sanāksmē Briselē.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!