• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlot strādātprieku Lielās talkas dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2012., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.04.2012., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlot strādātprieku Lielās talkas dalībniekiem

Valsts prezidents Andris Bērziņš visiem gaidāmās sestdienas Lielās talkas dalībniekiem vēl strādātprieku un patiesu vēlmi padarīt mūsu Latviju skaistāku un tīrāku, vienlaikus uzsverot, ka ir goda lieta savu zemi, māju un īpašumu kopt un turēt tīru ik dienu.

Valsts prezidents kā Lielās talkas patrons arī aicina ikvienu, kurš vēl nav izlēmis, vai talkot, pievienoties talkotājiem.

A.Bērziņš, vēlot veiksmi un priecīgu darba dienu talciniekiem, uzsver: “Šī ir piektā reize, kad Lielajai talkai pulcējas lieli un mazi, jauni un veci. Latvijā talkošanas tradīcijas ir senas, jo nākt kopā, lai strādātu savā vai kaimiņa sētā, latvietim bija goda lieta. Tādēļ novēlu, lai Lielās talkas gars un griba neizgaist līdz ar šajā dienā paveikto. Lai šīs dienas piemērs dod iedvesmu vienmēr kopt mūsu skaisto zemi un būt atbildīgiem par tās tīrību.”

A.Bērziņš, piedaloties Lielajā talkā kopā ar Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem, no kārkliem veidos aizsargsienas Gausajā jūdzē – tā nostiprinot jūras krastu un panākot, ka dabas stihijās, īpaši stiprās vēja brāzmās, netiek izskalots jūras krasts (Gausā jūdze atrodas pie Slokas–Talsu šosejas 14,8 km aiz Ragaciema).

2011.gada 7.novembrī Valsts prezidents tikās ar Lielās talkas organizatoriem un piekrita kļūt par Lielās talkas patronu. Lielās talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem. Lielās talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!