• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2012., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sakopjot, uzpošot un labiekārtojot Latvijas ciemus, pilsētas un novadus – savu dabu un savu sadzīvi

Vēl šajā numurā

24.04.2012., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti ASV

Darba vizītē ASV satiksmes ministrs Aivis Ronis ar valsts un privātā sektora pārstāvjiem pārrunāja Latvijas iespējas organizēt ISAF kontingenta kravu plūsmas no Afganistānas, kā arī iesaistīties šā loģistikas koridora tālākā komercializēšanā pēc militārās misijas noslēgšanās.

Kā sarunā ar ASV transporta ministru Reju Lahūdu norādīja A.Ronis: "Ziemeļu piegāžu tīkls (Northern Distribution Network) ir kļuvis par veiksmes stāstu ASV un ES sadarbībā ar Krieviju un Centrālāzijas valstīmgan starpvalstu, gan uzņēmumu līmenī. Pateicoties šim sākotnēji militārajam projektam, iesaistītajām valstīm ir radusies iespēja veidot un attīstīt jaunus, komerciāli ilgtspējīgus kravu plūsmu koridorus."

Lai pārrunātu šā koridora nākotnes perspektīvas, ministrs piedalījās Latvijas un Krievijas vēstniecību ASV sadarbībā ar Eiropas Institūtu organizētā seminārā ar augsta līmeņa Valsts departamenta, Transporta departamenta, ES pārstāvniecības amatpersonu un starptautisko loģistikas uzņēmumu pārstāvju dalību.

Tāpat ministrs divpusēji tikās ar ASV transporta ministru, aizsardzības ministra vietnieku un Pentagona loģistikas speciālistiem, Aizsardzības loģistikas aģentūras un Transporta virspavēlniecības vadību, kā arī privātajiem loģistikas uzņēmumiem, lai informētu par Latvijas gatavību un priekšrocībām Afganistānas reverso kravu piesaistē, izmantojot multimodālus risinājumus. Ministrs īpaši uzsvēra Afganistānas kravu tranzīta lomu, popularizējot Latviju kā integrētu loģistikas platformu, kas balstīta uz četru satiksmes nozares dimensiju – ūdens, zeme, gaiss un komunikācijas – ciešu un koordinētu mijiedarbību.

Darba vizītes laikā A.Ronis tikās ar dažādu nozaru uzņēmumiem, kuriem varētu būt interese izmantot Latviju kā loģistikas platformu piegādēm uz Krieviju, NVS un Centrālāziju. Balstoties uz Latvijas iesaisti Ziemeļu piegāžu tīkla organizēšanā, kā arī šajā kontekstā izveidojušos sadarbību ar pasaules lielākajām loģistikas kompānijām, Latvija gūst arvien lielāku atpazīstamību ASV uzņēmumu vidū, kam ir aktuālas kravu piegādes šajā reģionā. Lai diversificētu Latvijas loģistikas nozares apkalpoto kravu konjunktūru, kā arī līdzsvarotu kravu plūsmu virzienus, viena no satiksmes ministra prioritātēm bija rietumu konteinerizēto, kā arī ar autobūves nozari saistīto kravu piesaiste. Lai to nodrošinātu, jāizveido arī integrēts mehānisms, kas palīdzētu koordinēt rietumu kravu piesaistes procesu, kā arī nodrošinātu vienota un katram klientam pielāgota Latvijas loģistikas nozares piedāvājuma izstrādi un komunikāciju. Satiksmes ministrija šobrīd strādā pie šāda mehānisma izveides.

Lai iepazītos ar ASV pieredzi kiberdrošības jomā, kā arī informācijas tehnoloģiju izmantošanā un sabiedrības iesaistīšanā noziedzības apkarošanā un novēršanā, satiksmes ministrs A.Ronis viesojās Federālajā izmeklēšanas birojā (FBI).

Satiksmes ministra A.Roņa darba vizīte noslēdzās 21.aprīlī Čikāgā, kur viņš tikās ar vairākām ASV pasažieru un kravas aviokompānijām, kā arī "Boeing" vadību. "Boeing" ir viens no diviem pretendentiem "airBaltic" flotes atjaunošanas konkursā. Iepriekš ministrs viesojās arī Francijā, kur tikās ar "Airbus" vadību. Satiksmes ministrs uzsver, ka lēmums par lidmašīnu iepirkumu ir "airBaltic" vadības kompetencē, tomēr ar nosacījumu, ka tas neietekmē "airBaltic" finansiālo izdevīgumu, valdība neizslēdz iespēju plašākā kontekstā vērtēt šā darījuma ietekmi uz Latvijas ekonomikas un, īpaši, aviācijas nozares attīstību.

 

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!