• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Irīnas Makovskas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 24.aprīlī, tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elmanu Hidajatu oglu Zejnalovu (Elman Hidayat oglu Zeynalov), pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu parlamentāros kontaktus.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Azerbaidžānas attiecības vēsturiski veidojušās labas un aktīvas. "Vienmēr patīkami uzņemt vēstniekus no valstīm, ar kurām mums ir ļoti labas un draudzīgas attiecības, un to apliecina regulāra divpusējo politisko vizīšu apmaiņa visaugstākajā līmenī," teica S.Āboltiņa.

Vēstnieks sarunas gaitā nodeva Saeimas priekšsēdētājai oficiālu ielūgumu vizītē apmeklēt Azerbaidžānas parlamentu. Pateicoties par ielūgumu, S.Āboltiņa akcentēja, ka par Latvijas likumdevēju ieinteresētību veidot attiecības ar Azerbaidžānu liecina apstāklis, ka Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu ir viena no lielākajām, un tajā darbojas 44 deputāti.

Līdztekus divpusēju kontaktu veidošanai parlamentu sadarbības grupu un nozaru komiteju līmenī Saeimas priekšsēdētāja rosināja aktīvāk izmantot iespējas attīstīt parlamentāro sadarbību arī starp Baltijas Asambleju un GUAM valstu (Gruzija, Ukraina, Azerbaidžāna un Moldova) Parlamentāro asambleju.

Pārrunājot azerbaidžāņu kopienas Latvijā aktuālos jautājumus, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Latvijā dzīvojošo azerbaidžāņu lojalitāti mūsu valstij un labo integrāciju vietējā sabiedrībā, vienlaikus saglabājot un kopjot savu nacionālo kultūru.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!