• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par interneta vietņu bloķēšanu un mobilo telefonu noklausīšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2012., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par piecu Euronest rezolūciju pieņemšanu

Vēl šajā numurā

26.04.2012., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par interneta vietņu bloķēšanu un mobilo telefonu noklausīšanos

18.aprīlī pieņemtajā rezolūcijā par ikgadējo cilvēktiesību ziņojumu Parlaments uzsver, ka Eiropas Savienībā vajadzētu noteikumus, kas ierobežo Eiropas uzņēmumu iespējas eksportēt un pārdot autokrātiskiem režīmiem programmas un citus līdzekļus, kas paredzēti, lai bloķētu tīmekļa vietnes vai noklausītos mobilās telefonsarunas.

"Pasaulē jaunos plašsaziņas līdzekļus izmanto ne tikai brīvības palielināšanai, bet arī cilvēku apspiešanai. Uzdrīkstos teikt, ka uzņēmumam "Vodafone" vajadzētu saņemt mācību par Mubaraka režīma atbalstīšanu," uzsver par dokumenta virzību Parlamentā atbildīgais deputāts Ričards Hovits. Telekomunikāciju operators "Vodafone" pēc Mubaraka režīma prasības dažas nedēļas pirms Ēģiptes revolūcijas pārtrauca sniegt savus pakalpojumus iedzīvotājiem.

Deputāti aicina Komisiju līdz 2013.gadam iesniegt tiesību aktu priekšlikumus par to, kā uzraudzīt ES uzņēmumu pakalpojumus un produktus, kuru mērķis un galvenais uzdevums ir bloķēt tīmekļa vietnes, veikt novērošanu, uzraudzīt datu plūsmu internetā un mobilos sakarus, noklausīties privātas sarunas un iebiedēt interneta lietotājus, tostarp cilvēktiesību aizstāvjus.

Deputāti rezolūcijā aicina arī piešķirt vairāk atbalsta plašsaziņas līdzekļu brīvības veicināšanai un aizsargāt neatkarīgus žurnālistus un blogerus. Parlaments mudina ES un tās dalībvalstis konsekventāk sadarboties ar Starptautisko krimināltiesu un palīdzēt atrast meklēšanā izsludinātas personas. Tā īpaši aicina Čehiju, Itāliju, Kipru, Luksemburgu, Portugāli un Ungāriju noslēgt pamatnolīgumus ar Starptautisko krimināltiesu, lai atvieglotu tās darbu un nodrošinātu apcietināšanas orderus un citu Starptautiskās krimināltiesas lūgumu izpildi.

Deputāti rezolūcijā norāda, ka vairākas ES dalībvalstis nav pilnībā un atklāti risinājušas jautājumu par to līdzdalību visā pasaulē pieļautajos cilvēktiesību pārkāpumos saistībā ar ASV pārsūtīšanas un slepenās apcietināšanas programmu, un aicina ES iestādes izdarīt spiedienu uz dalībvalstīm, lai tās veiktu pilnīgu un atklātu izmeklēšanu.

Rezolūcija aicina Padomi un Komisiju pastiprināt centienus, lai panāktu Konvencijas par bērna tiesībām un tās fakultatīvo protokolu vispārēju ratifikāciju un veicinātu to efektīvu īstenošanu, kā arī aicina Eiropas Ārējās darbības dienestu iekļaut ES gada ziņojumos par cilvēktiesībām sadaļu par bērnu tiesībām.

Rezolūcijā atzinīgi vērtēts nodoms saistībā ar Parlamenta ilgstošo aicinājumu iecelt ES īpašo pārstāvi cilvēktiesību jautājumos.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!