• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija - teritoriālās reformas gaitā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1999., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

27.05.1999., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija — teritoriālās reformas gaitā

Vakar, 26.maijā, Pašvaldību lietu pārvaldē notika Administratīvi teritoriālās reformas padomes darba sanāksme

Turpinājums

no 1.lpp.

Šādā situācijā tika nolemts, ka vakardienas sēde uzskatāma vien par darba sanāksmi. Toties ATR padomes sēdi neatceļ, tā sasaucama piektdien, 28.maijā, Viesītē stundu pirms Latvijas Pašvaldību savienības devītā kongresa kā ārkārtas sēde, lai konspektīvi iztirzātu arī Administratīvi teritoriālās reformas padomei aktuālo situāciju, tostarp dokumentu kopumu, kas palika uz vakardienas sarunu galda. Jo preambula ir spēkā: "Rajonu administratīvās teritorijas izpētes mērķis ir sagatavot attiecīgās rajonu teritorijas administratīvi teritoriālajai reformai, noteikt pagastu un pilsētu apvienošanās (sadarbības) teritorijas un formulēt tām apvienošanās (sadarbības) projektu darba uzdevumus."

Tāpat kā spēkā ir pārējās 47 lappuses. Ar pašvaldību lietu pārvaldes 1997. un 1998.gadā uzkrāto pieredzi, strādājot Ogres, Ludzas, Saldus un Talsu rajonā. Jā, tie bija tā sauktie pilotprojekti. Arī ar daudzām papildrisinājuma iespējām Ziemeļkurzemē un Dievidkurzemē, ar līvāniešu apsvērumiem, ar Salacgrīvas, ar "Vidzemes jostas" un "Zaļās Aiviekstes" rosinātājiem Vestienā un Mētrienā. Par "Vidzemes jostu", piemēram, ir samērā maz runāts un rakstīts, kaut gan tai, atšķirībā no "Kandavas varianta" vai dundadznieku ritmiem, nav mazāks vēriens: par "jostu" ieinteresējušās Aronas, Bērzaunes, Ērgļu, Jumurdas, Liezēres, Sausnējas un Vestienas pašvaldības. Izskatās, ka kopīgu valodu atradušas Lubāna, Ošupe (Degumnieki) un Indrāni.

Latvijas Pašvaldību teritoriālās reformas sekretariāts, rādās, ir ieguvis otru elpu ne tikai gluži jaunu darbinieku pieplūdumā, bet arī uzdevumu izvērsumā, kas šogad jau aptver gandrīz pusi teritorijas. Paliek: Ventspils, Kuldīga, Tukums, Jelgava, Limbaži, Valmiera, Gulbene, Madona, Jēkabpils, Rēzekne, Preiļi, Daugavpils. Te ir gan PHARE, gan valsts, gan vietējais finansējums, turklāt laika saskaņā ar Administratīvi teritoriālo reformas likumu nemaz nav pārāk daudz.

Un tas nav tikai Administratīvi teritoriālās reformas padomes uzdevums. Turpmākajos gados pienākumu visiem būs atliku likām. 19. maija konference Rīgā zināmā mērā tikai saasināja situācijas izpratni.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!